Successos

Estat espanyol

La Manada es nega a declarar davant el jutge, que admet la prova de vídeo

Els quatre membres de La Manada acusats de suposats abusos sexuals i atemptat contra la intimitat a una jove a Pozoblanco (Còrdova) es van acollir al seu dret a no declarar, mentre que el jutge va admetre la prova de vídeo que va donar origen a la investigació del cas. Els quatre acusats, Alfonso Jesús Cabezuelo, José Ángel Prenda, Antonio Manuel Guerrero i Jesús Escudero, per a cadascun dels quals el fiscal va sol·licitar set anys de presó, es van declarar innocents i van decidir no respondre a les preguntes de cap de les parts. El judici als membres de La Manada, que se celebra a la Ciutat de la Justícia de Còrdova i que s’allargarà en principi fins dijous, va començar dilucidant les qüestions prèvies plantejades per les parts, principalment pel que fa a la validesa de la prova de vídeo que va donar origen a la investigació del cas. En aquest sentit, el titular del jutjat penal número 1 de Còrdova va resoldre rebutjar la nul·litat de la prova com havia sol·licitat l’advocat defensor, en entendre que, si bé és “certament determinant” per al cas, no és l’“única” que s’ha de practicar en el judici. Serà durant les proves testificals dels acusats, que s’han negat a declarar, i dels investigadors del cas quan es podrà determinar si el vídeo es va obtenir “de manera il·lícita” o la investigació “va ser prospectiva o no”. Per això, el jutge ha resolt que deixarà per al moment en què dicti la sentència la determinació de la validesa com a prova del vídeo trobat al mòbil d’un dels acusats i que va revelar la possible comissió dels delictes que ara s’estan jutjant.

L’advocat dels acusats havia sol·licitat la suspensió del judici en entendre que s’havien “vulnerat drets fonamentals” en l’obtenció del vídeo en què s’aprecien els presumptes abusos. El lletrat va manifestar que no s’havien respectat els drets dels acusats en no existir “autorització judicial” per investigar el telèfon mòbil dels acusats, ja que “van ser ells mateixos els que els van aportar com a prova” en el cas dels Sanfermines del 2016 a Pamplona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia