Successos

Cinc morts per l’erupció del volcà Whakaari a Nova Zelanda

Una desena de turistes que visitaven l’illa deshabitada van quedar atrapats

Almenys cinc persones van morir a causa de l’erupció ahir del volcà Whakaari, en una illa deshabitada al nord-est de Nova Zelanda on hi havia mig centenar de turistes, mentre que les autoritats van assegurar que almenys una desena de persones havien quedat atrapades, encara que la policia va indicar que en desconeixia la quantitat exacta i el seu estat a causa de la impossibilitat de comunicar-s’hi. “A causa de l’alt risc, els equips d’emergència no poden accedir a l’illa (...) que roman inestable i amb possibilitat de noves erupcions”, va dir el vicecomissionat d’operacions nacionals de la policia, John Tims. L’oficial va indicar que els morts són part de les 23 persones de “diverses nacionalitats” que eren a l’illa en el moment de l’erupció i que van ser socorregudes. Altres supervivents van ser ingressats en hospitals per tractar-los les lesions, majoritàriament cremades, encara que tampoc es va precisar el nombre de ferits.

L’erupció va començar amb l’expulsió de roques i un gran núvol de cendra sobre l’illa de Whakaari, també coneguda com a White Island, 48 quilòmetres a l’est de l’Illa Nord. Un grup d’excursionistes eren prop del cràter minuts abans de l’erupció, segons imatges d’una càmera de seguiment a la zona.

Les autoritats van estimar en menys de cinquanta el nombre de turistes neozelandesos i estrangers que hi havia a l’illa, alguns dels quals no han estat localitzats. L’exèrcit de Nova Zelanda va indicar que un avió de reconeixement Orion va sobrevolar el terreny en tasques de recerca de possibles supervivents.

Michael Schade, un dels turistes testimonis de l’erupció, va narrar a Twitter mitjançant diversos vídeos com el vaixell en què viatjava havia salpat de l’illa minuts abans de l’explosió. En les imatges s’aprecia l’enorme columna de fum, que segons els experts va arribar a 3.000 metres d’altura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia