Successos

Un criminòleg i advocat manarà la policia de Salt

L’inspector Gregori Martínez fins ara era el cap de la policia local de Banyoles

L’inspector Gregori Martínez Cantero (Girona 1966), llicenciat en dret i criminologia, fins ara cap de la Policia Local de Banyoles, comandarà la Policia Local de Salt a partir del dia 1 de gener del 2020. Martínez s’incorporarà com a cap de la policia de Salt en comissió de serveis i substituirà l’actual cap, Antoni Marco, que actualment té una baixa per accident i que està a punt de jubilar-se.

Gregori Martínez prové de les files dels Mossos d’Esquadra, on va exercir durant deu anys, quatre dels quals, a l’àrea d’investigació criminal, i també va assumir provisionalment les funcions de cap i sotscap de la comissaria del Pla de l’Estany. A Banyoles, Gregori Martínez ha comandat la Policia Local des del maig del 2004. Martínez ha combinat les tasques de comandament policial amb la docència com a professor de dret penal i formador d’aspirants a policies o vigilants. A banda de llicenciat en dret per la UNED i en criminologia per la UdG, també té un postgrau de seguretat pública per la UOC.

Salt, amb una població censada de més de 32.000 habitants de 84 nacionalitats diferents, té una plantilla de policia local formada per 52 efectius, 42 agents, sis caporals, dos sergents, un sotsinspector i un inspector, i ha convocat noves places, de manera que la plantilla sumi 57 agents. Coincideix que els sotsinspector també es jubila aquest final d’any.

La policia local que comandarà Martínez ha de batallar amb problemes de seguretat específics d’una població de conflictivitat al carrer (el 2018 van intervenir en 155 baralles i 209 conflictes verbals i 696 delictes) i ocupacions il·legals d’habitatges amb l’agreujant de la falta generalitzada d’efectius de Mossos d’Esquadra, que per culpa de l’operació Toga i d’altres factors es troben sota mínims a l’hora de patrullar els carrers.

Amb la marxa de Martínez, la Policia de Banyoles habilitarà un sergent com a cap.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia