Successos

La infanticida de Girona va gastar vuitanta pastilles per adormir la nena

L’autòpsia i la inspecció confirmen la versió de la detinguda que li va donar 4 capses de fàrmacs i la va posar a la banyera

Avui passarà a disposició judicial

L’autòpsia i la inspecció de l’escena del crim van confirmant la versió que va donar Maria Àngels Freixes, la veïna de Girona que va confessar haver matat la seva filla donant-li primer pastilles per adormir-la i després ofegant-la a la banyera. La dona va assegurar que havia dissolt a l’aigua que va fer beure a la filla quatre capses de Lorazepam, un fàrmac d’efectes sedants i relaxants.

En la inspecció a l’habitatge es van trobar blísters amb capacitat per a 80 pastilles buits. Durant l’autòpsia, els forenses van detectar aigua als pulmons i escuma a la boca de la víctima, dos signes de mort per ofegament. Caldrà esperar els resultats de les anàlisis de toxicologia per certificar quina quantitat de fàrmacs tenia a l’organisme i quina implicació van poder tenir els medicaments en la mort de la nena, de 10 anys. Les hipòtesis avalen, però, que la combinació dels fàrmacs amb la immersió sota aigua havia de ser necessàriament letal. Freixas, que va explicar amb detall i amb tranquil·litat com va matar la seva filla, passarà avui a disposició judicial, en què, previsiblement, es ratificarà en la seva versió i tindrà ocasió d’explicar l’únic que no va relatar durant la reconstrucció ni a la comissaria: per quin motiu va matar la filla. La mare, que estava separada i patia un trastorn mental per què havia estat ingressada al psiquiàtric fins dues setmanes abans, estava a punt de ser incapacitada a petició de la seva família, que ja havia iniciat els tràmits per donar la custòdia de la nena a un familiar i nomenar un administradors dels seus béns.

Fatal coincidència

Es dona la circumstància que la Gemma, la nena de Girona que la seva mare ha confessat haver matat, anava a la mateixa escola de dansa de hip hop de Vilobí d’Onyar (d’on és el pare) a què anaven la Martina i la Júlia, les dues germanes de 5 i 6 anys de Salitja assassinades a cops d’aixada a casa seva el 13 de desembre. La sospitosa del doble crim de Salitja també és la mare, Maria Hernando. Però, en aquest cas, no es disposa de cap confessió, ja que la dona es va suïcidar tirant-se davant d’un camió a l’AP-7, a Salt. Tot i treballar amb el convenciment que la mare és l’assassina, els Mossos i el jutjat d’instrucció número 2 de Santa Coloma de Farners no han tancat la investigació i busquen proves per certificar l’autoria. Com a testificals, el jutjat ha citat a declarar un psiquiatre coneixedor de l’historial de la mare i també les treballadores d’una clínica dental que, uns dies abans del crim, van sentir com la mare deia que ella i les seves filles aviat anirien al cel. Va ser el pare qui, a quarts de dues, quan va tornar de treballar, va trobar les nenes, que duien el pijama posat, assassinades a cops d’aixada dins de casa. Les nenes no anaven a escola perquè la mare no ho volia i les ensenyava ella a casa.

Nen ferit greu i pares arrestats

Un nen d’un mes està ingressat a l’hospital Sant Joan amb danys cerebrals irreversibles i els seus pares, un home dominicà i una dona espanyola veïns de Cornellà de Llobregat, van ser arrestats per maltractaments però van quedar en llibertat. El cas, que va destapar fa tres dies la Cadena Ser, es remunta al 19 de desembre, quan els pares van dur el nen a l’hospital perquè tenia convulsions. El nen ara està sota la tutela de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia