Successos

Presó per al detingut pel doble crim d’Esplugues

És sospitós de l’assassinat la nit de Reis de la seva exparella i la seva filla de tres anys

L’homicida va discutir amb un altre home abans del crim

El jutjat d’instrucció número 3 d’Esplugues de Llobregat va dictar ahir presó provisional comunicada i sense fiança per dos delictes d’assassinat per a Rubén Darío, el veí d’Esplugues de Llobregat de 27 anys detingut per la mort a punyalades de la seva excompanya, Mónica Linde, de 28 anys, i de la filla dels dos, Ciara, de 3 anys. El crim va passar una estona després que el sospitós, segons van revelar alguns testimonis, mantingués una discussió amb un altre home davant de l’habitatge del número 47 del carrer de Joan Corrales, on convivien el presumpte homicida i les dues víctimes, tot i que ja havien iniciat, a petició d’ella, un procés de separació. El TSJC va aclarir ahir que la parella no era matrimoni sinó parella de fet. No existien denúncies prèvies de maltractaments i la dona, que havia treballat d’administrativa a la Clínica Tecnon i feia poc s’havia estrenat com a coordinadora de vols de la companyia EasyJet, no havia demanat mai ajuda als serveis socials de l’Ajuntament, que ja ha anunciat que exercirà l’acusació popular en la causa.

LA DATA

06.01.20
El dia de Reis
es va perpetrar un doble assassinat a Esplugues, el primer d’aquest any a Catalunya.

La infanticida, al modul psiquiàtric

Maria Àngels Freixas, la dona de Girona que el 30 de desembre va matar la seva filla de 10 anys adormint-la amb pastilles i afogant-la a la banyera, ha estat traslladada a la unitat psiquiàtrica de la presó de Brians. El trasllat s’ha fet a petició de l’equip professional de la presó del Puig de les Basses, que li va fer l’avaluació protocol·lària després del seu ingrés a la presó per ordre judicial el dia 2 de gener. La defensa de Freixas, exercida pel lletrat David Muñoz, compta demanar més endavant una avaluació psiquiàtrica de la dona, que es dona la circumstància que, tres dies abans del crim, quan feia poc que havia sortit del psiquiàtric, havia acudit d’urgència a un centre mèdic demanant ajuda perquè tenia idees suïcides però la van enviar a casa. Una atenció mèdica que l’entorn de Freixas considera insuficient i fins i tot negligent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia