Successos

L'amo de Fibosa nega que hagi fet cap frau i documenta les vendes de material a empreses búlgares

El seu advocat manté que si hi va haver irregularitats es van fer a Bulgària

Joaquim Sastre va ser interrogat ahir pels agents de la UCO (unitat central operativa) de la Guàrdia Civil traslladats a Girona per aclarir un frau que investiga l'Audiencia Nacional, en secret de sumari. Sastre, imputat per delictes contra la hisenda de la comunitat europea, blanqueig de diners i falsedat de documents, és sospitós d'haver-se beneficiat irregularment d'uns diners provinents del programa Sapard de la Unió Europea que subvenciona projectes empresarials a Bulgària, a través de la venda de material. Les sospites de la Guàrdia Civil apunten que els defraudadors inflaven les factures de la maquinària per poder cobrar subvencions més elevades. Sastre va intentar demostrar ahir als investigadors de la Guàrdia Civil, amb paraules i documentació, que la venda de maquinària per a la fabricació d'embotits feta a les tres empreses búlgares que haurien cobrat dels fons Sapard, es va fer de forma totalment legal i transparent. Fibosa, que exporta material per a la indústria agroalimentària a més de quaranta països, va vendre en tres operacions diferents a les tres empreses búlgares investigades maquinària valorada en uns 600.000 euros. Sastre manté que les operacions van ser netes i transparents i que es va facturar el que pertocava i que en cap moment es va beneficiar de forma il·lícita de cap ajut.

El seu advocat, Carles Monguilod, va remarcar que les empreses que es van beneficiar de les subvencions de la UE són búlgares, que les subvencions es concedeixen i es cobren a Bulgària, i que, per tant, si es demostra que es va fer algun mal ús dels diners de les subvencions s'ha de buscar el responsable a Bulgària.

Exigir l'arxivament

Monguilod va avançar que avui mateix compareixeran formalment a la causa judicial que s'instrueix a l'Audiencia Nacional i que immediatament demanarà l'arxivament de les diligències en relació amb l'amo i els responsables de Fibosa, que han estat imputats. Dilluns la Guàrdia Civil ja va interrogar altres empleats i un exempleat de l'empresa: Denís Espinós, Xavier Boadas, Santiago Casadevall i Cristina Grau. La Guàrdia Civil ha fet altres detencions en relació amb aquest cas de suposat frau a diferents poblacions catalanes, com ara Sabadell i Barcelona. Entre els detinguts per aquest cas també hi ha un nebot de Lluís Prenafeta, tot i que la Guàrdia Civil ha deixat clar que el cas no té cap mena de relació amb el Pretòria. La Guàrdia Civil continua les investigacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.