Successos

Almenys disset morts en el pitjor assassinat múltiple de la història del Canadà

Un home vestit d’agent i amb un cotxe com el de les forces de seguretat va obrir foc contra els vianants

L’autor del crim va morir després d’una persecució de la policia

Almenys disset persones van perdre la vida en les dotze hores en què Gabriel Wortman, de 51 anys i dentista de professió, va sembrar el terror, entre dissabte i diumenge, a la zona de Halifax (Nova Escòcia). Es tracta del pitjor assassinat massiu de la història del Canadà, segons van informar les autoritats. Entre les víctimes hi hauria una oficial de policia, un professor i l’autor de la massacre.

El tràgic malson va començar dissabte al vespre, a la petita localitat marinera de Portapique, de poc més d’un centenar d’habitants, i va acabar diumenge al matí a cent quilòmetres de distància, en una benzinera de Halifax.

La policia va rebre un avís de trets en una casa de Portapique i quan va arribar-hi va trobar diversos cossos a l’exterior i l’interior de l’habitatge. Aleshores es va posar en marxa una gran operació de cerca i captura que va permetre localitzar-lo dotze hores més tard a cent quilòmetres del lloc on va començar el malson. Wortman, sense antecedents penals, va morir en un intercanvi de trets amb la policia. Abans que la policia el localitzés, Wortman va matar diverses persones més durant la fugida.

A l’hora de tancar aquesta edició es desconeixia encara què havia dut el tècnic dental propietari d’una consulta a Dartmouth, a Halifax, a cometre el pitjor assassinat múltiple del Canadà. De les poques coses que se saben, segons la informació donada per la policia, és que diverses víctimes no semblen tenir cap relació amb l’assassí i que vestia un uniforme policial i es desplaçava en un cotxe que havia modificat perquè semblés de la policia.

Això, va dir Chris Leather, cap de les investigacions criminals de la Policia Federal de Nova Escòcia, “fa pensar, certament, que no és un acte espontani”. La policia va dir que la massacre no s’investiga com a acte de terrorisme. Sí que s’investigaria si la massacre té relació amb la crisi del coronavirus, que ha suposat el tancament de les activitats considerades no essencials.

El primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, va lamentar en un comunicat l’incident. “M’entristeixen les notícies d’aquest acte de violència sense sentit a Nova Escòcia que ha costat la vida a diverses persones, inclosa una agent de la policia”, va manifestar Trudeau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia