Successos

Un home amb explosius segresta a Ucraïna un autobús amb unes 20 persones

El ministre de l’Interior ucraïnès, Antón Gueráschenko, ha explicat que els agents negocien amb el segrestador per a no posar en perill la vida dels passatgers

Un home armat i proveït amb explosius va segrestar avui un autobús amb unes vint persones a bord a la ciutat de Lutsk, en el nord-oest d’Ucraïna, segons ha informat la Policia local.

El president del país, Vladímir Zelenski, ha assenyalat al seu torn que les forces de l’ordre fan tot el possible perquè la situació es resolgui “sense víctimes”. El mandatari ucraïnès ha publicat en Facebook que el succés ha tingut lloc aquest matí, a les 09.25 hores (hora local, 06.25 GMT), quan la policia va rebre un avís del mateix segrestador.

“Un ciutadà va cridar a la policia i va dir que havia segrestat un autobús. Es van sentir trets”, va descriure Zelenski sobre els fets.

L’autobús, amb les cortines tirades, es troba en la plaça del Teatre de Lutsk, que ha estat envoltada per efectius policials, va assenyalar el periòdic digital ucraïnès korrespondent.net.

La Policia ha demanat als ciutadans que “no s’acostin a la zona” i es quedin “a casa o en els seus llocs de treball”.

Segons un portaveu de les forces de l’ordre, citat per l’agència de notícies Ucrinform, el segrestador ha publicat les seves exigències en les seves xarxes socials que estan sent estudiades ara pels agents de la Policia.

El ministre de l’Interior ucraïnès, Antón Gueráschenko, ha precisat que el segrestador s’ha presentat com Maxim Plojói (el Dolent) quan va anomenar a la Policia i que en la xarxa hi ha un llibre signat per una persona amb el mateix nom en la qual es descriu la seva experiència en la presó i la seva visió de la vida.

Gueráschenko va confirmar que els agents negocien amb el segrestador per a no posar en perill la vida dels passatgers de l’autobús, que cobria la ruta entre les localitats de Berestechko i Krasílovka quan va ser interceptat per l’home armat.

La ciutat de Lutsk, amb uns 220.000 habitants, està a prop de 60 quilòmetres del vèrtex que formen les fronteres amb Polònia i Bielorússia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia