Successos

Condemnen a 11 anys un monitor per abusos

L’Audiència de Girona ha condemnat a 11 anys i un dia de presó un monitor de Llagostera per haver abusat sexualment d’una menor de 15 anys, segons recull l’agència de notícies ACN. La sentència conclou que el processat va començar una relació amb la menor, que era alumna seva a l’Espai Jove de la població, el novembre del 2018 prevalent-se de la “influència personal i emotiva que ostentava sobre la menor perquè era coneixedor dels sentiments que li despertava”. Tot i saber que la noia tenia menys de 16 anys, continua la sentència, va “mantenir una relació amb ella de manera reiterada amb contactes de caràcter sexual”. En el moment dels fets, l’acusat tenia 28 anys i treballava com a animador sociocultural al centre. La relació va durar fins al gener del 2019, quan els familiars de la menor els van descobrir. Segons el tribunal, la menor va ser declarada en situació de desemparament per la DGAIA l’any 2016 per patir “desprotecció emocional i material” per part del seu pare després de la mort de la mare l’any 2012. En la data dels fets, estava en mesura d’acolliment familiar amb la seva germana.

Vot particular

La sala no té cap dubte que la menor no ha fabricat el relat amb ànim de perjudicar l’acusat per un episodi de desamor. Un magistrat del tribunal, Ildefons Carol, ha emès un vot particular. Sosté que la pena és massa elevada i que la seva “única divergència” és no haver proposat un indult parcial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia