Successos

El noi mort a Platja d’Aro va patir una picada d’un peix

La investigació apunta que podria haver rebut la fiblada d’un peix manta però la família afirma que podria ser un peix aranya

La Guàrdia Civil espera que la càmera que duia el noi aporti més dades

La investigació apunta que el jove de 16 anys de Montagut i Oix que va aparèixer dissabte surant a pocs metres de la costa a Platja d’Aro mentre practicava snorkel va morir com a conseqüència de la picada d’un peix tòxic. L’autòpsia va descobrir que la víctima tenia una fiblada a la zona del coll i unes lesions i inflors a la cara i el cap que evidenciaven que havia rebut una picada i es va atribuir la mort a un xoc tòxic, derivat de la picada. El noi no es va ofegar, ja que no tenia aigua als pulmons. El xoc li va provocar una aturada cardiorespiratòria. Els especialistes forenses van agafar mostres que seran enviades al laboratori i que es preveu que puguin desvelar a quina espècie de peix correspon el tòxic que li va provocar el xoc. Les primeres hipòtesis forenses i policials apunten, per la zona del cos on va rebre la fiblada i per testimonis que van veure’n a dins l’aigua, que el peix que va picar el jove Arnau Bartrina va ser una rajada, també anomenada peix manta, una espècie que té un fibló llarg que causa lesions greus i injecta tòxic. Els experts assenyalen que la picada va ser mortal perquè es va produir en una zona molt propera al cervell. No obstant, els pares de la víctima han difós un comunicat públic en el qual assenyalen que el noi va ser víctima d’un peix aranya, una espècia que té una cresta de punxes i que sol amagar-se sota la sorra.

Per esclarir quin va ser el peix que va picar el noi, es considera clau l’anàlisi de la càmera que duia en un canell i amb la qual anava filmant el que veia al fons de l’aigua. La policia judicial de la Guàrdia Civil, cos encarregat de la investigació, confia que aviat podrà visionar i analitzar les imatges de la càmera, un cop la família els aporti l’aparell.

Diversos testimonis confirmen que el mateix dia de l’accident s’havia vist una rajada a l’aigua a la platja Gran de Platja d’Aro i també en dies anteriors. El dia que es va produir la mort del jove garrotxí onejava la bandera verda a la platja.

Mor un home d’uns 50 anys al Port de la Selva en una moto d’aigua

Un home de nacionalitat francesa d’uns 50 anys va morir dimarts a la tarda a la zona de la Galera del Port de la Selva. Estiuejava a Llançà, des d’on va llogar una moto d’aigua amb alguns amics. Mentre navegaven per la zona de la Galera, els seus companys van veure que era a l’aigua i en un primer moment van pensar que s’havia aturat per banyar-se, però finalment van veure que tenia problemes. Van traslladar la víctima en zòdiac fins al Club Nàutic del municipi, on van enviar l’alerta i van avisar els serveis d’emergències. Els socorristes van intentar reanimar-lo, ja que presentava una aturada cardiorespiratòria.Posteriorment va arribar una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i una altra de medicalitzada, però no van aconseguir reanimar-lo. L’home hauria arribat al Club Nàutic sobre les sis de la tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia