Successos

El terratrèmol a l’Egeu deixa almenys 14 morts

A la província turca d’Esmirna han perdut la vida 12 persones, una de les quals com a conseqüència d’un petit tsunami

A l’illa grega de Samos dos adolescents han mort colgats per la caiguda d’un mur

El fort terratrèmol que aquest divendres ha sacsejat les costes del mar Egeu ha deixat almenys 14 morts, 2 dels quals a l’illa grega de Samos i els 12 restants a la província turca d’Esmirna, on s’han ensorrat una vintena d’edificis.

Es preveu que augmenti la xifra de víctimes, ja que els equips d’emergències de Turquia continuen la recerca i rescat de nombrosos ciutadans que han quedat atrapats sota la runa.

El sisme, de 6,8 graus de magnitud i epicentre al mar, s’ha produït a les 11.51 GMT (12.51 a Catalunya i s’ha notat a tot l’Egeu i a la major part de Grècia, així com a moltes zones de Turquia Occidental.

Després del primer terratrèmol s’han registrat un centenar de rèpliques, de les quals 21 han superat els 4 graus de magnitud.

Almenys 4 blocs de pisos s’han ensorrat per complet i els equips d’emergències treballen en un total de 17 edificis de la ciutat d’Esmirna, la tercera més gran de Turquia, amb 4 milions d’habitants.

El president turc, Recep Tayyip Erdogan, ha informat aquesta tarda en una compareixença televisada que la xifra de ferits s’eleva a 438, dels quals 8 es troben a la unitat de cures intensives (UCI).

De les dotze víctimes mortals a Turquia, una és una dona que ha estat arrossegada per un petit tsunami provocat pel sisme, l’epicentre del qual es troba a 17 km de Seferihisari, a la costa turca. La dona, que havia sortit de casa en cadira de rodes al sentir el terratrèmol, ha estat engolida per les aigües que han colgat la ciutat de cop.

El tsunami no ha provocat cap onada espectacular però el nivell de l’aigua ha pujat al voltant d’un metre als carrers. Un centenar d’embarcacions han trencat amarres i han quedat a la deriva.

A l’illa grega de Samos, que es troba a menys de 10 km de l’epicentre del terratrèmol, han mort dues persones i vuit han resultat ferides. Les dues víctimes mortals són dos adolescents de 15 i 17 anys, un noi i una noia que han quedat atrapats per la caiguda d’un mur en un carrer estret.

El primer ministre grec, Kiriakos Mitsotakis, ha trucat al president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, per traslladar-li el seu condol i els dos dirigents s’han compromès a enviar ajuda si és necessari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia