Successos

Interior atribueix a grupuscles d’extrema dreta els aldarulls al centre de Barcelona

El director dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, els ultres anaven preparats per fer llançaments de pirotècnia a la línia policial

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, assegura que no faran “cap concessió als que busquen la desestabilització practicant violència extrema en un moment tan crític”

El director dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, ha atribuït a grupuscles d’extrema dreta els aldarulls “molt violents” d’aquest divendres al centre de Barcelona, després d’una concentració de protesta contra les restriccions per la Covid. De moment hi ha set detinguts i almenys dos ferits.

Inicialment la concentració s’ha desenvolupat amb normalitat i s’hi han anat afegint grups de diferent signe fins arribar a unes 1.500 persones. Ferrer ha explicat a Catalunya Ràdio que dels últims d’incorporar-se han estat els grups d’extrema dreta que han acabat causant els aldarulls posteriors.
Segons ha explicat Ferrer, els grupuscles d’extrema dreta anaven preparats per fer llançaments amb pirotècnia a la línia policial. En aquest moment, ha afegit, els manifestants inicials han marxat, i la policia n’ha hagut d’escortar algun que volia abandonar l’indret.

Després han començat els enfrontaments, les càrregues policials, les barricades i els contenidors cremats, en un escenari de xocs múltiples als carrers de Ciutat Vella. Ferrer ha explicat que els protagonistes dels aldarulls han exercit una violència “molt contundent, desmesuradíssima i en un moment que és crític per al país”.


"Violència extrema"
El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha dit en un tuit els Mossos perseguiran els que avui han practicat la “violència extrema” al centre de Barcelona. “Cap espai ni concessió als que busquen la desestabilització practicant violència extrema en un moment tan crític en la lluita contra la covid-19”, ha escrit el conseller.
Sàmper ha afegit que “els Mossos investigaran i perseguiran els que avui han practicat la violència extrema a la Via Laietana i carrers adjacents”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia