Successos

Seguratat

Gelosia, crim i llàgrimes

Un home belga es presenta a la Policia Local de Lloret amb una maleta i plorant i confessa que ha matat la seva parella

Diu que va escanyar la dona després que ella tingués un atac de gelosia per uns missatges d’una ex d’ell

Un home que no havia demanat la cita prèvia exigida actualment va entrar ahir al matí a la comissària de la Policia Local de Lloret de Mar. Duia una maleta, no parava de plorar i, en un llenguatge difícil d’entendre –és flamenc–, va etzibar a l’agent que el va atendre que havia escanyat la seva dona. Era Pascal de Book, belga, 51 anys, i perquè fessin les comprovacions va entregar unes claus del pis on podien comprovar la veracitat de la seva confessió. Mentre l’home que acabava de confessar un crim era conduït als calabossos, on va continuar plorant, uns agents van comprovar que les claus obrien un quart pis del número 7 de l’avinguda Magnòlia de Lloret, la residència de Peggy de Koning, una dona també belga de 49 anys, casada amb De Book. Aviat es va comprovar la veracitat de la confessió: la cos de la dona, inert, era al terra del menjador. Tot i que es va alertar els sanitaris del SEM, no hi havia res a fer. La víctima era morta, i ja feia hores, perquè ja estava freda i tenia livideses. Es va activar el protocol policial i judicial de casos d’homicidis i es van activar els mossos d’investigació, el jutge, el fiscal i el forense per fer l’aixecament del cadàver i la inspecció de l’escenari. I també s’hi va traslladar l’homicida confés per fer una reconstrucció dels fets amb la seva presència. L’home va explicar que tot havia començat la nit abans, cap a dos quarts de deu. La parella era al menjador quan, segons les explicacions de l’home, la Peggy va tenir un sobtat atac de gelosia i, enfurismada, va començar a cridar i li va ventar cops i empentes. El motiu: s’havia descobert un o més missatges d’una dona, la Rosita, dirigits a Pascal. La Rosita havia mantingut una relació extramatrimonial amb Pascal que va ocasionar la separació del matrimoni i que Pascal deixés el domicili de Lloret. Però el desembre passat Pascal i Peggy es van reconciliar i l’home, que havia marxat a Bèlgica, va tornar a Lloret i van tornar a conviure al pis. Enmig de la discussió i veient que la dona no es calmava, segons va afirmar el detingut, ell la va agafar pels canells, la va tombar al sofà i la va escanyar. Quan se li va preguntar com era que la dona era estesa a terra i no pas al sofà, va matisar que la va començar a escanyar al sofà i després va continuar a terra fins que no es va moure.

Què va fer durant tota la nit? Pascal va assegurar que, un cop va haver escanyat la dona, es va asseure al sofà i s’hi va passar hores donant voltes a la seva situació i el que havia de fer. Com a molt va dormir una hora. Va començar a escriure una nota adreçada als seus fills, fills biològics només d’ella. Era una nota de suïcidi, però ell no es va suïcidar. I tampoc va quedar clar del seu relat si la nota no volia ser una enganyifa per fer creure que s’havia anat a suïcidar quan en realitat volia fugir. Tenia tres opcions: suïcidar-se, fugir o entregar-se, i finalment va optar per la darrera opció; va agafar roba, la va posar en una maleta i es va adreçar a la Policia Local. I va confessar. Avui serà interrogat pels Mossos, que, a la vista de les proves pericials, hauran de calibrar si la seva confessió és veraç del tot. Alguns detalls no lliguen: ell diu que la dona el va colpejar, però a ell no se li va detectar cap lesió ni esgarrapada. En canvi, el cos de la víctima tenia ben visibles un blau a sota la barra i un cop al nas. I hi ha dubtes si l’atac de gelosia no el va tenir ell, perquè va admetre que sospitava que Peggy tenia una relació amb un altre home. El mòbil de la víctima i la seva tableta van ser recollits durant la inspecció ocular i, igual que el del detingut, seran analitzats per comprovar els missatges als quals va fer referència el detingut en la seva confessió. La investigació també intentarà identificar la dona que anomena Rosita, per recollir el seu testimoni.

Silenci
Unes 200 persones es van concentrar ahir davant de l’ajuntament de Lloret per fer un minut de silenci per rebutjar l’assassinat de la veïna de la població. L’alcalde, Jaume Dulsat, va anunciar que el consistori exercirà a l’acció popular en la causa judicial per l’assassinat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia