Successos

Sandra Culi va ser captada per almenys una càmera anant en direcció al mar

Els Mossos van demanar ahir les imatges del Club Nàutic de Vilassar per mirar si va arribar fins allà

Està desapareguda des de fa vuit dies

Una càmera d’un habitatge que fa cantonada entre el carrer Colom i el carrer del Mont va captar Sandra Culi quan baixava caminant en direcció al mar, la tarda del dia de Sant Esteve. És l’únic rastre que s’ha trobat de la dona, que pels volts de les cinc de la tarda va sortir del portal del número 102 del carrer del Mont per anar a fer una caminada. Duia roba esportiva de color negre i una motxilla verd llampant. Per intentar seguir la pista de la dona desapareguda, els Mossos d’Esquadra estan rastrejant quines altres càmeres hi ha en la presumible ruta de Sandra Culi fins al passeig marítim, que es considera el seu destí més probable. Per això, ahir els Mossos van anar a recollir les cintes de les càmeres de seguretat del Club Nàutic de Vilassar, que enfoquen cap a la sorra i el mar. N’analitzaran les imatges entre minuts abans de les cinc i les sis de la tarda, per comprovar si s’hi veu Culi. Els responsables del club, però, no recorden haver-la vist la tarda de Sant Esteve. El pas subterrani que travessa les vies al costat del club nàutic no té càmeres, però sí que en té la boca del pas subterrani a tocar del museu, potser la ruta més lògica venint del carrer del Mont com feia la Sandra. Aquestes càmeres són municipals, però no tindran utilitat per a la investigació, perquè, tot i el rètol que les anuncia, no funcionen. El fet que Sandra deixés el mòbil a casa de la seva sogra, on passava el Nadal, dificulta el rastreig dels seus passos i, quan fa vuit dies de la desaparició, no s’ha trobat cap indici que assenyali on pot ser i la família no hi troba cap explicació. En veure que no tornava, de seguida van anar a comprovar si el cotxe era al seu lloc. No s’havia mogut d’on el tenia aparcat. Van anar a comprovar que no fos al seu pis de Barcelona. Era buit. I tampoc va anar als pisos de Terrassa i Manresa que té llogats. Ni ha fet cap moviment en els seus comptes bancaris. Ningú ha manifestat haver-la vist després de la tarda del dia de Sant Esteve i les batudes amb voluntaris, mossos i bombers que es van fer no van servir per trobar cap senyal, ni una peça de roba, que indiqués per on havia passat. En vista que s’havia pentinat tot Vilassar i voltants, es va mirar a fons en una antiga pedrera de Teià, però no apareixien pistes i es va decidir suspendre les recerques. Ahir només una parella de voluntaris, pel seu compte, van rastrejar tota la zona de roques del passeig marítim i diverses rieres. Tampoc hi van trobar cap rastre de la noia. Ara per ara, només les càmeres assenyalen que seguia el camí en direcció al mar.

Vilassar i dues desaparegudes

Coincidència casual: el domicili d’on Sandra Culi va marxar el dia de Sant Esteve cap a un destí encara desconegut dista 400 metres escassos a peu de la pizzeria Carpi Pizza, al carrer Montevideo, número 80, d’on va marxar Paula Mas Pruna el vespre del 23 d’agost del 2017 després de demanar a l’encarregada si podia plegar abans de la mitjanit, i va desaparèixer. Paula Mas, veïna de Cabrils, i el seu xicot, Marc Hernández, veí d’Arenys de Munt, van ser trobats morts, assassinats, el 26 de setembre del mateix 2017 al pantà de Susqueda. Cinc dies després de la desaparició de la Paula, el cotxe que conduïa, un Opel Zafira, va ser trobat enfonsat a set metres de fondària dins de l’aigua de l’embassament de Susqueda. L’assassinat de la Paula i en Marc, que van dir que anaven a fer caiac a Susqueda, encara ara no té una explicació plausible. El sospitós que van detenir els Mossos nega els fets i l’Audiència el va alliberar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia