Successos

Assassinen a una cooperant espanyola d’MSF a la regió de Tigray, a Etiòpia

Altres dos membres de nacionalitat etíop de l’associació mèdica també han perdut la vida

La cooperant espanyola María Hernández i altres dos col·legues etíops, tots empleats de Metges Sense Fronteres (MSF), van ser assassinats ahir dijous en un atac comès a la regió de Tigray, la capital de la qual és Mekele, i que està en el nord d’Etiòpia. Tigray està sumida en una guerra des del novembre passat, segons ha informat aquest divendres aquesta organització humanitària.

Hernández era coordinadora d’emergències de MSF a la regió de Tigray. Segons ha informat avui l’ONG, ahir es va perdre el contacte amb ells quan viatjaven en un vehicle. Aquest matí s’ha pogut localitzar el vehicle, però els cossos sense vida s’han trobat a uns metres.

María Hernández, de 35 anys i originària de Madrid, havia començat a treballar per MSF el 2015 a la Repúblia Centreaficana, i després va estar al Yemen, Mèxic i Nigèria.

Els altres dos membres de MSF que han estat assassinats són Yohannes Halefom, assistent de coordinació de 31 anys i membre de MSF des del passat mes de febrer, i Tedros Gebremariam, de 31 anys i conductor des del passat mes de maig.

El conflicte bèl·lic a Tigray es va originar el passat mes de novembre quan, en contra del que havien imposat des d’Addis Abeba a conseqüència de la covid, els residents de la regió van tirar endavant unes eleccions. Des d’aquest moment, l’exèrcit etíop, amb la col·laboració de l’exèrcit eritreu –país que es va independitzar d’Etiòpia després de dècades de guerra civil– han efectuat una forta repressió que ha fet que diverses organitzacions humanitàries denunciïn matances de civils des de fa alguns mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia