Successos

Iraq

Més de 90 morts en un incendi en un hospital de malalts de Covid

El Departament de Salut de la província iraquiana de Di Qar va informar ahir que el nombre de morts per l’incendi d’un hospital dedicat al tractament de pacients aïllats de Covid-19 a la ciutat de Nasiriya, al sud del país, va augmentar a 92. Les primeres investigacions indiquen que l’incendi a l’hospital Imam Hussein es va produir per l’explosió d’una bombona d’oxigen al centre de salut destinat a aïllar els pacients infectats pel coronavirus, i que va afectar per asfíxia i altres causes 50 persones més.

El president iraquià, Barham Saleh, va afirmar en el seu compte de Twitter: “El desastre de l’hospital Imam Husein, a la província de Di Qar, i prèviament a l’hospital Ibn al Jatib, a Bagdad, és resultat de la corrupció i la mala gestió que afecta la vida dels iraquians i impedeix que les institucions puguin portar a terme les seves tasques.” Saleh va fer referència també a la tragèdia que va tenir lloc l’abril passat a l’hospital d’Al Jatib, al sud-est de la capital, Bagdad, quan també van explotar bombones d’oxigen destinades als malalts de Covid-19, provocant un gran incendi que va causar la mort de 82 persones i ferides a més d’un centenar. “Cal que fem una revisió estricta del treball de les institucions i protegim els ciutadans”, va concloure el president iraquià. El país viu un repunt de casos, amb 9.000 infeccions diàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia