Successos

Busquen un noi de Ripoll per l’assassinat de la mare

Els Mossos demanen ajut a totes les policies i avisen que pot dur una arma blanca i que és molt agressiu

Va apunyalar la mare a casa seva al matí quan ella arribava de treballar i va fugir

Els Mossos busquen un noi de Ripoll, Gerard Pasamontes Carpio, de 19 anys, per l’assassinat de la seva mare, Maria Isabel Carpio, de 46 anys, que va morir apunyalada a casa seva. El sospitós va fugir de casa seva, on es va perpetrar el crim, acompanyat d’un altre jove.

Els fets van passar ahir a quarts de deu del matí al pis de l’edifici del número 27 de l’avinguda del Ripollès de Ripoll, on residien Carpio i el seu fill. Pel que ha pogut esclarir la investigació, la mare, que treballava de nit, va arribar a casa i es va trobar amb el noi i un amic a la seva habitació, on hi havia indicis que havien estat bevent i fumant, i hi va haver una discussió. El fill hauria atacat la mare dins de l’habitatge i ella, ja ferida, va sortir fins al passant de la porta i va demanar ajuda i un cop al replà el noi, armat amb un ganivet, li va clavar al coll. Aquesta darrera escena la va poder contemplar un veí del mateix replà que havia sentit els crits d’auxili de Carpio i que va ser qui ràpidament va trucar a emergències i va poder veure com Gerard Pasamontes i un altre noi que ell no coneixia sortien fugint del lloc. Quan van arribar els serveis d’emergència es van trobar la víctima estesa al replà amb les cames dins del pis i el cos fora i la porta de l’habitatge oberta. Els sanitaris del SEM van intentar durant molta estona reanimar la dona, però no va ser possible i es va activar el protocol judicial per a casos d’homicidi i es va fer l’aixecament del cadàver i la inspecció de l’escenari del crim. A l’habitatge, els Mossos van recuperar l’arma homicida i en inspeccionar l’habitació del noi van trobar anagrames i objectes amb simbologia nazi. Gerard Pasamontes, que feia ostentació d’ideologia nazi a les xarxes socials, ja és conegut per la policia i tenia antecedents per maltractaments a la seva mare.

Mentre la policia científica dels Mossos s’ocupava de l’inspecció ocular, els Mossos i la policia local es van mobilitzar per trobar el sospitós del crim i el seu acompanyant. Un helicòpter va sobrevolar els entorns de Ripoll per la sospita que Pasamontes i el seu acompanyant, que inicialment no estava identificat, haguessin fugit cap als boscos que hi ha només de travessar l’N-160, que és a tocar de l’habitatge on van passar els fets. Però no el van trobar amb les passades de l’helicòpter i no es descarta que hagués tingut temps d’agafar un tren i que volgués travessar la frontera a Puigcerdà. Els Mossos, que lideren la investigació, han demanat col·laboració a totes les comissaries i la resta de policies que operen a Catalunya i adverteixen que es tracta d’un home perillós i agressiu i que possiblement pot anar armat amb un ganivet.

LA DATA

31.10.21
Dia en què
, al matí, la víctima va arribar a casa després de treballar i el fill la va apunyalar i un veí ho va veure

LA XIFRA

19
anys
té el fugitiu que estan buscant els Mossos i que consideren molt perillós, avisen que pot anar armat.

LA XIFRA

46
anys
tenia la víctima, Maria Isabel Carpio, que vivia a Ripoll i treballava de nit.

El crim de l’amo d’un bar d’ambient gai a Barcelona

L’assassinat de la veïna de Ripoll és el segon crim que es detecta a Catalunya en els darrers tres dies. El darrer cas va ser dijous a la nit, quan va ser apunyalat mortalment un home de 65 anys al seu pis del carrer Urgell de Barcelona. La víctima, segons va avançar La Razón, era el copropietari d’un popular bar d’ambient gai de l’Eixample, el People Bar. La víctima regentava el local juntament amb el seu marit, la persona que també era a l’escenari del crim quan es va produir l’apunyalament i que va donar als Mossos les dades que van permetre identificar i detenir el sospitós de l’homicidi, un home colombià de 44 anys. La investigació tracta d’esclarir quin va ser el mòbil de l’homicidi i quina relació existia entre el detingut i la víctima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia