Successos

Un concert de la UdG acaba amb aldarulls per incivisme

Els organitzadors de l’acte al pàrquing del Girona FC, obligats a obrir les portes a milers de joves per evitar mals majors

Alguns van saltar les tanques i molts altres pressionaven per entrar

La festa El retorn, organitzada pel Consell d’Estudiants de la Universitat de Girona (UdG), va acabar dijous a la nit amb aldarulls, quan milers de joves van voler entrar al recinte per la força, sense passar per l’entrada i mostrar el certificat covid, segons expliquen els organitzadors, el Consell d’Estudiants de la UdG. La situació va obligar l’organització, seguint recomanacions policials, a obrir finalment les portes i deixar-los entrar lliurement per evitar mals majors. La situació va derivar en atacs de pànic i alguna contusió. Amb les portes obertes de bat a bat, es va passar de les 1.800 persones previstes d’aforament a prop de 5.000, segons els organitzadors.

Una gran sorpresa

El concert, que es va celebrar dijous, a partir de les vuit del vespre, al pàrquing VIP del Girona FC, tenia tots els permisos. L’aforament previst era per a unes 1.800 persones. Per accedir al recinte del concert, que era gratuït i hi tocaven tres grups, es demanava el certificat covid i el DNI.

El que havia de ser una activitat lúdica, per recuperar la festa major dels estudiants, després de dos anys sense poder-se celebrar, hauria pogut acabar amb tragèdia. Pau Rigola, del Consell d’Estudiants, explica que no s’esperaven aquesta situació derivada de l’incivisme.

A primera hora, la festa va transcórrer sense incidents, i, a més, amb un aforament molt inferior al que s’havia previst. A partir d’un determinat moment, però, es va detectar que una vintena de joves havien aconseguit entrar al recinte per un punt vulnerable, situat més amunt. Mentre això passava i el concert seguia, s’anava acumulant –explica Rigola– més gent a l’entrada principal i la situació es va tensar fins al punt que la seguretat es va veure superada per la pressió a la porta principal. Va ser en aquell moment quan, seguint recomanacions policials, es van obrir les dues portes per deixar entrar tothom i evitar allaus.

Un cop a dins la gent es va tranquil·litzar i la festa va continuar una hora més, fins a les dues –s’havia previst que s’acabés a les tres–. Un cop va finalitzar, els assistents van anar marxant gradualment i sense cap mena d’incidència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia