Successos

Presó provisional sense fiança per al detingut per l’agressió sexual a una dona de 95 anys a Figueres

El sospitós, de 31 anys, va ser detingut dijous a la tarda a Sant Pere Pescador i aquest matí a passat a disposició judicial

El jutge veu risc de fugida perquè té nacionalitat estrangera i no ha acreditat cap xarxa de contactes a Catalunya

El jutjat d’instrucció número 6 de Figueres ha ordenat l’ingrés a presó de l’home acusat d’agredir sexualment una dona de 95 anys a Figueres el passat gener. Els Mossos d’Esquadra han localitzat i detingut el sospitós dijous a la nit a Sant Pere Pescador i aquest divendres al matí ha passat a disposició del Jutjat d’Instrucció de Figueres.

Després d’escoltar la seva declaració, el jutge n’ha decretat la presó provisional comunicada i sense fiança. L’instructor ha justificat la mesura pel fet que el detingut, de 31 anys, té nacionalitat gambiana i no ha acreditat tenir cap xarxa de contactes a Catalunya, motius pels quals aprecia risc de fuga.

La causa està oberta per un delicte de violació amb la concurrència de la vulnerabilitat de la víctima a causa de la seva edat. En la seva interlocutòria, el jutge assegura que ha quedat provat que l’home va generar ferides en els teixits de la vulva i de la vagina de la víctima.


Agressió brutal
La dona va ser assaltada el passat 21 de gener al seu pis, al carrer Fages de Climent de Figueres. Els fets es van produir passades les onze de la nit, quan l’agressor va accedir al pis de la dona, en una planta baixa, per una finestra que, segons fonts de la investigació, estava oberta. Una vegada dins de l’habitatge, va agredir sexualment la víctima a la seva habitació de forma brutal.

Poc abans de la mitjanit, la dona va poder activar el medalló de teleassistència i una patrulla de la Guàrdia Urbana es va presentar al pis. Els agents la van trobar asseguda a terra de l’habitació i demanant auxili. Va explicar als investigadors que un home encaputxat havia entrat al domicili a través de la finestra.

Els sanitaris d’emergències que la van atendre al domicili van constatar que presentava ferides greus compatibles amb una violació i la van evacuar a l’Hospital de Figueres. Allà va ser operada de les lesions i va estar-hi ingressada fins la setmana passada, quan la van traslladar al centre sociosanitari Bernat Jaume de Figueres per continuar la recuperació fins que pugui tornar a la seva casa.

La dona, l’única família de la qual són uns nebots que viuen a Badalona, viu sola i una persona té cura d’ella unes hores al dia.   


El sospitós se situa al lloc dels fets
Agents de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) dels Mossos a Girona es van fer càrrec de la investigació. Van inspeccionar el pis de la dona buscant empremtes, ADN o indicis que permetessin identificar el sospitós. En paral·lel, van prendre declaració a diversos veïns de l’anciana i  almenys dos d’ells van situar l’ara detingut al bloc de pisos la nit dels fets i van afegir que no era la primera vegada que hi acudia. Segons fonts de la investigació, era el principal sospitós, tot i que alguns testimonis van apuntar cap a altres sospitosos que els Mossos també han investigat.  

La policia va saber que l’home estava a la zona de l’Escala i Sant Pere Pescador i dijous a la tarda el van localitzar en aquesta segona població. En la seva declaració a la comissaria l’home va explicar que la nit del 21 de gener havia quedat amb una veïna de l’anciana però havia d’entrar al domicili saltant per una terrassa. Segons va explicar als agents, quan ho va fer va veure una finestra entreoberta i va entrar al pis de l’agredida, en pensar que era l’altre. Un cop a dins, es va trobar la víctima.

En veure que reconeixia haver entrat per la finestra a casa de la víctima, els Mossos van aturar la declaració perquè s’estava situant al lloc dels fets i el van arrestar com a presumpte autor d’agressió sexual i violació de domicili. Ja com a detingut i amb assistència d’un advocat, l’home es va acollir al dret a no declarar en seu policial.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia