Successos

Sisè torn de jutge pel cas del doble crim de Susqueda

Torna la jutgessa substituta que havia agafat la baixa i relleva Marta Sitjes, que ha assumit la causa dos cops

Torna a canviar el jutge instructor del cas del doble crim del pantà de Susqueda, una causa del 2017 que continua oberta al jutjat número 2 de Santa Coloma de Farners, amb un únic sospitós en llibertat i en espera que s’incorporin els resultats d’informes i diligències pendents.

Ara la causa estava a mans de la jutgessa substituta Marta Sitjes, però aquesta setmana s’ha reincorporat Raquel Noguera Bordetas, que havia agafat la baixa al gener, poques setmanes després de ser nomenada, com a substituta també. Són quatre els jutges que han instruït el cas, però sis torns ja que Sitjes i Noguera han passat dues vegades. El cas el va encetar Javier Burgos, el jutge titular que va empresonar Jordi Magentí, i que va marxar el març del 2019, quan va agafar una plaça a Manacor. Marta Sitjes el va substituir i va assumir el complex cas entre el març del 2019 i l’octubre del 2020, quan va haver d’abandonar el jutjat en arribar Lucía Brea, una jutgessa titular sortida de l’escola judicial. En aquell moment es va intentar que Marta Sitjes, que tenia el cas del doble crim apamat, es pogués quedar com a jutgessa de reforç per assumir la instrucció del cas Susqueda i altres casos penals complexos que s’instruïen en aquell jutjat, però la proposta no tenia encaix legal. Sitjes va tornar per la baixa de Noguera, però ara ha de tornar a deixar el cas.

LA DATA

24-08-17
Marc i Paula van desaparèixer pels volts del pantà de Susqueda i els van trobar assassinats 32 dies després.

Càmeres que ara vigilen el pantà

Les coses han canviat a l’escenari del doble crim de Susqueda. Ara a la pista que puja de la paret del pantà cap a l’antiga pedrera, hi ha instal·lades càmeres que capten els vehicles que hi circulen i les seves matrícules. Si l’agost del 2017 hi haguessin estat, els investigadors haurien disposat d’unes imatges nítides d’aquell cotxe (que una càmera llunyana va enregistrar com un píxel) que es pressuposa que era el Zafira en què viatjaven Marc i Paula, la parella que va ser trobada assassinada 32 dies després de desaparèixer. Aquesta càmera i altres que ha posat l’empresa elèctrica haurien ajudat en la investigació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia