Successos

Quatre morts en un tiroteig a Israel

Un total de deu israelians han mort en tres atacs ocorreguts en només una sola setmana

Almenys quatre persones han mort aquest dimarts en un tiroteig a la ciutat israeliana de Bnei Brak, segons el servei d’emergències mèdiques Maguem David Adom (MDA), en el segon atac a Israel en dos dies i el tercer en només una setmana.

“Els paramèdics han declarat quatre morts i han evacuat a una cinquena persona en estat crític a l’hospital”, ha informat un portaveu de MDA, mentre que la Policia ha assegurat que l’atacant ha estat abatut. Diferents mitjans de comunicació han assenyalat que la mort s’ha produït per trets.

Segon han informat fonts policials, un atacant “va obrir foc” contra un grup de transeünts en un carrer de Bnei Brak (centre d’Israel), “va disparar fatalment a diversos” d’ells i des d’aquí es va traslladar a una altra via, des d’on va continuar disparant fins a “ser neutralitzat”.

El primer ministre israelià, Naftali Benet, celebrarà aquesta nit una reunió amb alts càrrecs de seguretat, militars i d’intel·ligència per a avaluar la situació, segons han informat fonts de la seva oficina.

Després de l’incident, transeünts indignats es van ajuntar en alguns dels llocs de l’atac per a protestar, amb algunes persones que reclamaven “venjança” i cridaven “mort als àrabs”, han informat mitjans locals.

Quan encara no s’han esclarit les circumstàncies exactes del tiroteig i la identitat del seu autor, tant la premsa israeliana com informació difosa per les xarxes socials apunten al fet que l’atacant era un palestí originari de Cisjordània ocupada.

A Gaza, el grup islamista Hamàs ha celebrat l’atac, encara que no ha reivindicat la seva autoria. Segons Hamàs, aquest atac ha estat “una resposta natural als crims de l’ocupació (Israel) comesos contra el poble palestí”.

Aquest és el segon incident d’aquest tipus en dos dies, després de l’atac abans-d’ahir en què van morir dos policies en el nord del país per trets de dos àrabs-israelians. Al seu torn, el dimarts passat va haver-hi un altre atac que es va saldar amb quatre civils morts en l’urbs meridional de Beersheva, comès per un beduí resident de l’àrea. L’Estat Islàmic (EI) ha reivindicat posteriorment totes dues agressions.

Un total de deu israelians han mort en tres atacs ocorreguts en només una sola setmana, la qual cosa ha posat en alerta a les forces de seguretat i ha portat crítiques contra el govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia