Successos

El Pla de l’Estany s’equipa amb càmeres de vigilància per millorar la seguretat

Seran una vintena de lectors de matrícules, que se situaran en els punts suggerits pels Mossos d’Esquadra

La compra la fa el Consell Comarcal

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha reservat 250.000 euros en el pressupost d’aquest any per a l’adquisició d’una vintena d’aparells lectors de matrícules que s’instal·laran en diversos municipis, principalment els que són la porta d’entrada a la comarca. Al llarg de l’any passat es va registrar un increment del nombre de robatoris en cases particulars, un fet que va provocar inquietud, malgrat que les xifres de delinqüència al Pla de l’Estany són baixes en comparació amb la mitjana del país. “El que passa és que últimament fins i tot entren a robar quan hi ha gent dins la casa”, explica l’alcalde de Fontcoberta, Joan Estarriola.

Arran d’aquesta situació, alguns ajuntaments van mostrar el seu interès per equipar-se amb càmeres lectores de matrícules i es va decidir que la compra i la distribució es realitzés en un àmbit comarcal i amb l’assessorament dels Mossos. “Aquí tenim molt pocs casos, però en ser un lloc de pas és interessant que hi hagi càmeres”, manifesta l’alcalde d’Esponellà, David Juan. En la mateixa línia s’expressa l’alcalde de Vilademuls, Àlex Terés, vicepresident del consell i conseller de seguretat. “A Vilademuls n’hi van quatre perquè tenim un terme molt gran i som frontera de la comarca”. La previsió és comprar-ne d’última generació, més eficaces, indica Terés. Un dels municipis més castigats l’any passat pels robatoris va ser Cornellà del Terri, especialment als habitatges pròxims a la C-166 (l’autovia). “Tenim diferents pobles i moltes vies de comunicació que són entrada a la comarca”, descriu.

Banyoles ja en té a les principals entrades i també n’hi ha una a Camós.

Romanent

La partida per a aquesta compra s’inclou en una modificació de crèdit per un total de 2,3 milions d’euros que l’ens comarcal va aprovar la setmana passada, després de tancar l’exercici de l’any passat amb un romanent de tresoreria positiu (superàvit) de 4,3 milions. A banda de la qüestió de les càmeres, altres punts del pressupost que s’han modificat han estat un afegit de 120.000 euros per al pagament de la factura elèctrica i de 200.000 euros per als vehicles de les brigades externes. D’altra banda, s’han disposat 75.000 euros destinats a l’adquisició dels terrenys on construiran la planta de transferència de residus comarcal. El gruix dels 2,3 milions, però, han anat a parar a posar-se al dia dels pagaments relacionats amb la recollida d’escombraries, alterats perquè durant més d’un any el contracte no va estar vigent.

LA XIFRA

20
càmeres
aproximadament s’adquiriran amb aquesta partida del pressupost del Consell Comarcal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia