Punt divers

La XX Festa del Vi de Gandesa arriba després d'una collita de raïm amb menys quantitat de la prevista però de 'molt bona' qualitat

TERRES DE L'EBRE

Gandesa tornarà a convertir-se, durant aquest pròxim cap de setmana, en l'aparador privilegiat dels vins de la DO Terra Alta amb una nova edició, la vintena, de la Festa del Vi. Tastos, gastronomia popular i actes lúdics completen una atapeïda agenda que tindrà al seu centre la mostra de vins de la DO, que presentaran els quinze cellers participants. El certamen arriba just després d'una collita de raïm que, finalment, s'ha quedat un pèl curta respecte a les previsions inicials de quantitat (uns 38 milions de quilos, un 6% que la temporada anterior) però, en canvi, 'molt bona' pel que fa a la qualitat, fins al punt de superar l'anterior. El Consell Regulador de la DO, que a partir d'enguany pren part de forma activa en l'organització de la festa com a col·laborador tècnic, considera que l'estat sanitari 'òptim' del raïm i un lleuger descens de la graduació alcohòlica permetrà obtenir vins blancs i rosats més 'frescos'. Seguint la tendència dels darrers anys, el raïm negre (amb un 60% del pes recollit) supera ja de llarg les varietats de blanc.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.