Successos

Detenen un jove de 21 anys pel tiroteig de Chicago

La policia identifica Robert Crimo, raper aficionat, com a presumpte autor de la matança

El capturen després de gairebé vuit hores de recerca

L’atac deixa almenys sis morts

La policia de Chicago ha informat que ha detingut a Robert E. Crimo III, el jove de 21 anys sospitós del tiroteig que ha deixat almenys 6 morts i més de 30 ferits durant una celebració del 4 de juliol als afores de Chicago. Es desconeixen de moment les motivacions darrere de l’atac.

Segons han informat en una conferència de premsa, ha estat capturat al nord de Chicago.

El jove va intentar escapar una altra vegada, però poc després va ser detingut “sense incidents” prop del Lake Forest, a Illinois.

La policia de Chicago va trigar gairebé vuit hores a trobar el parador de Crimo, la fotografia del qual va començar a circular per internet.

Les autoritats van informar que el jove conduïa un Honda Fit amb plaques DM8063 d’Illinois, i el van descriure com “un home blanc, prim, amb ulls marrons i cabells castanys”.

Van detallar que tenia diversos tatuatges, entre ells un de distintiu a la galta i roses vermelles i fulles verdes al coll, i lletra cursiva sobre la cella esquerra.

Alguns mitjans locals informen que centenars de persones s’amuntegaven a les voreres per gaudir de les carrosses, bandes de música i representacions com a part de les celebracions de la ciutat.

L’atacant va obrir foc des del terrat d’una botiga de productes de càmping cap a les 10.15 hora local (15.15 GMT), només uns minuts després que comencés l’esdeveniment. Es creu que el sospitós va disparar contra els assistents des del terrat d’una botiga de productes de càmping, fent servir el que la policia va descriure com un rifle d’alta potència.

A diverses plataformes i xarxes socials apareixen diversos vídeos musicals amb el seu nom que mostren un jove amb característiques físiques similars a les fotografies que va mostrar la policia.

En diversos dels vídeos, Crimo sembla fer apologia de les armes i dels tirotejos a les escoles. De fet, en un d’ells anomenat On my Mind (Al meu cap) se’l veu vestit amb una armilla i un casc d’operacions militars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia