Successos

Països Baixos

Un atac epilèptic, possible causa de l’accident d’un camió espanyol a Rotterdam

El conductor pateix aquest trastorn però pren medicació i mai havia afectat la seva feina

El seu advocat critica que el seu client hagi passat una setmana detingut en aïllament

El conductor espanyol del camió que es va accidentar i va xocar contra una barbacoa veïnal en un poble prop de Rotterdam, als Països Baixos,“va patir molt probablement un atac epilèptic en aquell moment” i “no recorda res” del que va passar, segons ha assenyalat aquest dimecres el seu advocat, Winston de Brouwer.

El camió, que portava el logotip de la companyia murciana El Mosca, va envestir un àpat veïnal que se celebrava el passat 27 d’agost a prop de Nieuw-Beijerland, un poble de la província d’Holanda del Sud i molt a prop de Rottterdam. El xoc va provocar la mort de sis persones, entre les quals una jove embarassada de vuit mesos, i va deixar set ferits.

El conductor del vehicle, un murcià de 46 anys, va resultar il·lès i va donar negatiu en els tests d’alcohol i drogues. L’home va ser detingut i encara es troba sota custòdia preventiva a l’espera dels resultats d’un examen mèdic al qual ha estat sotmès per detectar si va prendre algun tipus de medicament que pugui explicar les causes de l’accident.

De Brouwer ha assegurat a la televisió pública NOS que l’accident va estar precedit “molt probablement” per un “atac epilèptic”, ja que el conductor pateix aquest trastorn, per al qual pren medicació. També ha explicat que el seu client va prendre la medicació, com de costum, poc abans de l’accident, al voltant de les sis de la tarda.

“No recorda res de l’accident i només té records del moment en què estava en un cotxe de la policia”, ha assenyalat. L’advocat ha subratllat que el camioner detingut mai havia patit un atac epilèptic durant l’exercici de la seva feina.

El xofer del camió va ser detingut després dels fets com a sospitós de provocar un accident de trànsit amb víctimes mortals. L’investigat que ha passat l’última setmana i mitja incomunicat, tot i que aquesta restricció es va aixecar ahir a la tarda, cosa que permet a l’advocat fer ara declaracions sobre el cas.

“Ha escoltat que va provocar un accident greu, però no ha tingut l’oportunitat de processar-ho. Perquè està en un país estranger, reclòs en una comissaria”, ha indicat De Brouwer, que s’ha mostrat crític amb l’aïllament del seu client de la seva família.

Tant la policia com la fiscalia de Països Baixos volen investigar a fons les circumstàncies de l’accident per entendre com el camió va envestir els veïns que participaven en aquesta barbacoa, que se celebrava prop d’un dic, sobre el qual passava el camió.

Les autoritats neerlandeses han demanat la col·laboració de veïns i transeünts que tinguin fotos o vídeos que permetin aclarir les circumstàncies d’aquesta tragèdia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia