Successos

Descuiden una nena de tres anys durant set hores en un autobús

Anava a una escola de Sitges i s’hi va passar tancada tota la jornada lectiva

Una alumna d’I3 de l’escola Maria Ossó de Sitges va quedar-se sola dins l’autobús escolar tota la jornada lectiva d’aquest dilluns. El Consell Comarcal del Garraf, responsable del servei de bus, ha fet públic el cas i ha obert una investigació per esclarir les causes dels fets i determinar-ne responsabilitats. L’autobús va recollir la nena, de 3 anys, a la ruta matinal per dur-la a l’escola a les 9 h, però no va baixar del vehicle per causes que ara s’investiguen. En el moment de començar la ruta de la tarda per retornar els infants a casa, a les 16 h, el xofer la va localitzar dins el bus, que estava aparcat a la cotxera. La nena va ser traslladada a un centre mèdic on els especialistes van certificar que estava en bon estat de salut.

El Consell Comarcal ha demanat un informe a les empreses que presten el servei de monitoratge i de transport, la Fundació Pere Tarrés i Plana, respectivament. La presidenta de l’ens, Mònica Gallardo, ha ressaltat que han donat “un termini curt” a les dues companyies per a què expliquin què va passar i poder depurar-ne responsabilitats. De forma cautelar, les dues monitores que ahir estaven al capdavant del servei en aquest autobús avui han estat apartades de les seves funcions. “Hem d’evitar que es repeteixi un fet similar tant a la comarca com a qualsevol lloc del país”, recalca Gallardo.

Segons l’Agència Caralana de Notícies, la família de la menor s’ha dirigit als Mossos d’Esquadra per exposar el cas, però no ha formalitzat cap denúncia perquè els fets no són constitutius de cap delicte penal ja que la petita no va patir danys. Segons sembla, la nena tenia menjar i aigua a la motxilla i ella sola va alimentar-se durant les set hores que va estar al vehicle.

L’empresa responsable del monitoratge remarca que una de les monitores té més de 20 anys d’experiència i que el xofer del bus és qui té l’última responsabilitat a l’hora d’inspeccionar l’interior del vehicle i comprovar que no hi quedi ningú quan el tanca. En canvi, des de l’empresa de transport Plana neguen que els conductors siguin els responsables de fer aquesta inspecció ocular ja que únicament estan contractats per un servei de conducció i transport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia