Successos

Apallissen a la presó l’acusat del crim de Campdevànol

Albert Pinto Pérez va haver de ser traslladat a una cel·la d’aïllament després dels fets, que van passar al pati del penal

La causa està oberta per assassinat, agressió sexual i maltractament

El veí de Campdevànol amb una causa oberta per la mort de la seva companya va ser apallissat aquest cap de setmana passat a la presó de Figueres, segons ha pogut saber aquest diari. Albert Pinto Pérez, de 36 anys, va haver de ser traslladat a una cel·la d’aïllament, després dels fets que van tenir lloc al pati del penal. Pinto està en presó provisional comunicada i sense fiança després de passar, dissabte passat, pel jutjat d’instrucció de guàrdia de Ripoll. Té una causa oberta per assassinat amb traïdoria i acarnissament, agressió sexual i maltractament habitual de la dona morta, Anna Garcia Llobregat, de 21 anys.

Albert Pinto va ser detingut dimecres passat, després que ell mateix va trucar a Emergències explicant que la dona havia caigut anant en bicicleta i que havia tenia múltiples lesions, motiu pel qual, sempre segons ell, li va subministrar un medicament per calmar el dolor. Les dotacions dels SEM desplaçades fins al número 1 del carrer Puntarró de Campdevànol, on es van produir els fets, van alertar els Mossos, ja que les ferides que presentava la dona no concordaven amb l’explicació de Pinto, que ja tenia antecedents per violència de gèneres en parelles anteriors i per tràfic de drogues.

L’autòpsia va determinar que el cos d’Anna Garcia tenia una seixantena de contusions i incisions, diverses dents trencades, senyals d’un intent d’asfixia i talls a la vagina. Segons l’informe, que va registrar també una important pèrdua de sang, la mort va ser lenta i dolorosa. Fonts pròximes a la víctima van explicar la dependència emocional que tenia la dona, que era de Ripoll i vivia entre casa dels pares i el domicili del seu presumpte agressor.

LA DATA

21.09.22
és el dia en què
van trobar morta a casa Anna Garcia Llobregat al pis del seu presumpte agressor.

Concentracions i molta consternació

La mort d’Anna Garcia Llobregat ha causat al Ripollès una gran commoció ciutadana, sobretot a Campdevànol i Ripoll, on estava empadronada. En aquests dos municipis hi va haver concentracions de rebuig, a les quals es van sumar col·lectius feministes com ara la Sarja. A Campdevànol es van decretar tres dies de dol i es van suspendre tots els actes institucionals del cap de setmana. L’alcaldessa, Dolors Costa, va dir que estudiaran presentar-se a la causa si es confirma que es tracta d’un feminicidi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia