Successos

l’índia

Nou detinguts després del col·lapse d’un pont que va deixar 134 morts a l’Índia

Les autoritats regionals no havien atorgat el permís d’aptitud després de la renovació

Les autoritats índies han informat aquest dilluns de l’arrest d’almenys nou persones involucrades en l’accident del pont que es va ensorrar en la tarda d’ahir en l’oest del país i que ha deixat fins al moment 134 morts i més de 60 ferits.

El superintendent de Policia de la localitat de Morbi, Rahul Tripathi, en l’estat de Gujarat, on va tenir lloc el succés, ha confirmat Efe l’arrest de nou persones presumptament relacionades amb la tragèdia ocorreguda ahir.

Entre els detinguts es troben dos gerents de l’empresa Oreva, encarregada de la renovació d’aquest centenari pont, que es va reinaugurar fa quatre dies després de romandre set mesos tancat al públic per a renovacions.

A més, dos contractistes, dos taquillers i tres guàrdies de seguretat han estat arrestats, ha precisat a la premsa l’inspector general de Policia Ashok Kumar Yadav.

El funcionari policial ha assegurat que s’ha obert una investigació per a esclarir el succeït i s’espera que es realitzin més arrestos dels responsables de la renovació d’aquest pont, als quals acusen d’homicidi involuntari.

Unes 100 ambulàncies, més de 40 equips mèdics, dos equips de la Força Nacional de Resposta a Desastres (NDFR) i de la Força Estatal, sis unitats de l’Exèrcit i 30 de la força aèria, 50 efectius de la marina i 18 pots es van desplegar per a socórrer a les víctimes d’aquest sinistre, el més greu d’aquest tipus registrat en les últimes dècades al país, ha precisat Yadav.

L’accident va tenir lloc en la tarda d’ahir al voltant de les 18.30 hora local (13.00 GMT), quan els cables d’un pont penjant de la localitat de Morbi, sobre el qual caminaven centenars de persones, van començar a cedir fins a l’enfonsament de l’estructura.

Imatges gravades després de l’accident mostren a desenes de persones que continuaven aferrades als extrems que van quedar en peus per a evitar caure a l’aigua.

El cap de la municipalitat, Sandeepsinh Jhala, va assegurar ahir que, encara que els operadors van obrir el pont al públic, les autoritats regionals no havien atorgat el permís d’aptitud després de la renovació. Malgrat això, diversos milers de persones havien visitat en aquests últims dies aquest pas per als vianants, situat sobre el riu Machchhu i construït fa gairebé 150 anys.

Descrit com a “meravella de l’enginyeria”, aquest pas per als vianants era una concorreguda atracció de la localitat, i en el moment de l’accident es calcula que entre 400 i 500 persones es trobaven en el lloc, i més d’un centenar van caure al riu.

S’espera que el primer ministre de l’Índia, Narendra Modi, visiti demà el lloc de l’accident per a donar suport a les víctimes. El mandatari indi va anunciar una indemnització de 200.000 rupies, o uns 2.400 dòlars, per als familiars dels morts, i 5.000 rupies o 600 dòlars per als ferits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia