Successos

Tailàndia

Un temple es queda sense monjos perquè tots donen positiu per drogues

Els religiosos han estat expulsats i enviats a un centre de desintoxicació, però no s’han presentat càrrecs contra ells

El país té un greu problema de drogues i la policia realitza batudes regulars en escoles, temples i comunitats per localitzar addictes

Un temple tailandès on convivien quatre monjos ha quedat buit després que hagin donat positiu per drogues i hagin estat enviats a un centre de desintoxicació, segons han explicat fonts policials aquest dimarts a Efe.

La Policia es va presentar el passat divendres al temple Sap Kaset Nok, al municipi de Bueng Sam Phan, a la província central de Petchabun en el context d’una operació rutinària. Allà van realitzar proves de drogues a l’abat del temple i a tres monjos, i tots ells van donar positiu.

Un portaveu policial ha assenyalat que el governador de la província ha ordenat que els religiosos, que han estat expulsats del monacat, siguin enviats a un centre de desintoxicació i no s’han presentat càrrecs contra ells.

La mesura ha provocat que el temple, situat en una zona rural, hagi quedat buit, mentre les autoritats religioses envien més bonzes per custodiar-lo.

Tailàndia té un greu problema amb algunes drogues, principalment amb la metamfetamina, una situació que ha empitjorat des del cop d’Estat a la veïna Myanmar (antiga Birmània), d’on ve gran part del tràfic d’estupefaents. D’altra banda, el país ha despenalitzat el consum de marihuana.

Bueng Sam Phan, portaveu de la policia, ha afirmat que realitzen batudes en escoles, temples i comunitats per localitzar addictes i ajudar-los a rehabilitar-se.

El 90 per cent dels tailandesos professa el budisme i al país hi ha uns 30.000 temples i 300.000 monjos, segons les dades de les autoritats.

A diferència del sacerdoci a les Esglésies cristianes, els budistes poden ordenar-se per períodes curts de temps, tot i que també n’hi ha que es fan monjos per tota la vida.

En els últims anys han sorgit polèmiques a Tailàndia per alguns religiosos que no compleixen les normes monacals d’austeritat i viuen amb luxes, o que fins i tot arriben a estar implicats en escàndols sexuals o de drogues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia