Successos

Els Bombers intervenen en diversos incidents relacionats amb l’onada de fred

La majoria de les actuacions és per males combustions de xemeneies i estufes

El cos d’emergències també treballa en dos incendis forestals, al Vallès Occidental i el Priorat

Els Bombers de la Generalitat han realitzat des de les deu de la nit de divendres i aquest dissabte nombroses actuacions a tot Catalunya per incendis i incidències relacionades amb l’onada de fred, sobretot a causa de males combustions de xemeneies i estufes elèctriques. El cos d’emergències ha evacuat diverses persones i algunes han hagut de ser ateses per intoxicació lleu per inhalació de fum.

Vuit dotacions han intervingut a dos quarts de cinc de la tarda d’aquest dissabte per un foc que ha afectat un immoble al carrer Sant Andreu de Lleida. El foc ha començat als baixos de l’edifici i ha pujat per l’escala. Els efectius han evacuat diverses persones dels balcons amb una autoescala i han extret una persona que ha caigut per un celobert.

En total, una dotzena de veïns han estat desallotjats arran del sinistre i sis persones han estat traslladats a l’hospital, per bé que no hi ha ferits greus. La dona que ha saltat pel pati de llums s’ha fet talls i cops, un home ha patit cremades i tres veïns més han inhalat fum, així com un agent de la policia.

Després de contenir el foc, els Bombers ventilen per treure el fum i revisen l’edifici a l’espera dels tècnics municipals.

A Tarragona (Tarragonès) set dotacions han actuat per apagar un foc que s’ha declarat cap a les set del matí d’aquest dissabte a la sala de comptadors d’un edifici del barri de Bonavista. Set persones han hagut de ser evacuades, la majoria de les quals estaven als balcons i s’han baixat amb l’autoescala, segons han informat els Bombers.

Una vintena de pisos, on viuen una cinquantena de veïns, s’ha quedat sense subministrament elèctric. Vuit adults i nou menors –de cinc famílies- han estat reallotjats, segons ha informat la Guàrdia Urbana de Tarragona. La resta ha anat a cases de familiars.

Protecció civil ha posat en prealerta el pla PROCICAT per aquest sinistre.

Cap a les vuit del matí els Bombers han rebut l’alerta que havia sortit una mica de flama de la xemeneia d’una casa de Llagostera (Gironès). Tres dotacions han neutralitzat les flames i després han revisat la instal·lació per assegurar que no quedaven punts calents i han esperat a que baixés la temperatura.

Al voltant de les sis del matí tres dotacions s’han desplaçat a un habitatge de Sant Julià de Cerdanyola (Berguedà) on ha explotat un radiador d’oli. Els efectius han desconnectat l’aparell i han revisat que no hi hagués focus de foc ni fum. L’únic ocupant de l’habitatge ha pogut sortir en el moment de l’incident pels seus propis mitjans i no ha resultat ferit.

A Cànoves i Salamús (Vallès Oriental) els Bombers han actuat per retirar el combustible d’una llar de foc que cremava amb molta intensitat i després han ventilat la casa. Els quatre residents de l’habitatge i el gos de la família han pogut sortir pel seu compte sans i estalvis. L’incident ha passat cap a les dues de la matinada.

Poc abans de la mitjanit, cap a un quart de dotze de divendres, un home de 84 anys ha patit una intoxicació lleu per fum arran d’un petit incendi a un armari a tocar d’una xemeneia en un habitatge de Martorell (Baix Llobregat). El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) l’ha traslladat a un centre hospitalari. Quatre dotacions dels Bombers s’han desplaçat al lloc del sinistre.

Una altra dotació dels Bombers s’ha desplaçat cap a les deu de la nit de divendres a una casa de Castellnou de Bages que s’ha omplert de fum per la mala combustió d’una xemeneia. Els efectius han retirat les brases i unes fustes que impedien el bon funcionament de la instal·lació.

A la mateixa hora set dotacions han treballat per apagar l’incendi que ha cremat un traster a la terrassa d’un bloc de pisos de Mataró (Maresme). Dos veïns, de 72 i 79 anys, han estat evacuats amb una caputxa de rescat ignífuga. El foc intens ha provocat esquerdes a l’edifici i almenys un habitatge ha quedat compromès.

Una hora abans, a les nou de la nit, tres dotacions han actuat en un habitatge d’Altafulla (Tarragonès) per l’incendi d’una xemeneia. L’elevada temperatura generada ha dilatat els tubs de tiratge la instal·lació. Els Bombers han revisat la resta de pisos del bloc i en un hi han detectat nivells alts de monòxid de carboni i l’han ventilat. Cap persona ha resultat ferida.

A més, els Bombers han realitzat dues sortides per incendis forestals. El primer s’ha declarat poc abans de tres quarts de tres de la tarda d’aquest dissabte al camí del cementiri de La Figuera (Priorat). Quatre dotacions treballen per extingir aquest foc, que ha quedat estabilitzat cap a un quart de quatre. Les flames, que han cremat matolls, han afectat una superfície d’uns 3.500 m2.

Des de dos quarts de quatre de la tarda d’aquest dissabte sis dotacions intervenen en un altre incendi de vegetació a Montcada i Reixac (Vallès Occidental) a tocar de la carretera de la Vallençana, a prop de Can Piqué.

Els Bombers han donat per controlades les flames a tres quarts de sis de la tarda i ara continuen sobre el terreny per refredar-lo. La superfície afectada és d’una 7.000 m2, segons les estimacions del cos d’emergències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia