Successos

unió europea

La UE destina 6,5 milions en ajuda humanitària a Turquia i Síria en una de les majors operacions de la seva història

Els estats també treballen amb ONG per donar suport als desplaçats pel terratrèmol, que a Síria són gairebé 300.000

La Unió Europea ha anunciat aquest dimecres que destinarà 6,5 milions d’euros addicionals en ajuda humanitària a Turquia i Síria a través del Mecanisme de Protecció Civil de la UE.

Amb aquesta partida, els estats membres pretenen donar suport a les tasques de rescat i atendre els afectats pels terratrèmols que van sacsejar ambdós països el passat dilluns.

Segons ha detallat la Comissió Europea en un comunicat, es tracta d’una de les majors operacions de la seva història. A banda del suport econòmic, la UE també treballa amb diverses ONG per ajudar a les persones desplaçades pel sisme. Segons les últimes dades recollides per la premsa local, gairebé 300.000 sirians s’han vist obligats a abandonar les seves llars.

Turquia rebrà tres milions d’euros del Mecanisme de Protecció Civil de la UE. En paral·lel, un total de vint estats membres hi ha fet arribar 31 equips de rescat i cinc equips mèdics, formats per 1.500 professionals i cent gossos entrenats. A més, països com Alemanya, Lituània i Eslovènia han ofert mantes, tendes i estufes.

A Síria, per altra banda, arribaran 3,5 milions d’euros per donar suport a gent sense llar, garantir aigua potable, proporcionar material sanitari essencial i accelerar les tasques de rescat.

L’últim balanç apunta que ja són més d’11.000 els morts que han provocat els terratrèmols que es van produir dilluns. Aquest dimecres, Turquia ha informat d’almenys 8.574 defuncions, mentre que al territori sirià se’n comptabilitzen 2.530. La xifra de ferits també s’enfila fins a més de 50.000 i el nombre d’edificis destruïts –només a Turquia– supera els 6.400.

La CE i la presidència sueca de la UE promouen una conferència de donants per mobilitzar fons per a Turquia i Síria

La Comissió Europea i la presidència sueca de torn de la Unió Europea han anunciat aquest dijous la seva intenció de celebrar una conferència de donants per mobilitzar ajudes econòmiques per a Turquia i Síria. Segons han indicat en un comunicat, l’objectiu és aconseguir fons de la comunitat internacional per contribuir a la reconstrucció després dels devastadors terratrèmols d’aquesta setmana, que han provocat més d’11.000 morts. La cimera d’alt nivell es farà a Brussel·les el març i s’obrirà als estats membres de la UE, països veïns, membres de l’ONU i institucions financeres internacionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia