Successos

GRÈCIA

Indignació i protestes a Grècia per l’accident ferroviari

Hi ha hagut concentracions i enfrontaments amb la policia

Els treballadors del ferrocarril faran vaga avui dijous

La commoció per l’accident ferroviari que va tenir lloc cap a la mitjanit de dimecres hora local prop de la ciutat de Larissa, al centre de Grècia, i que ha provocat almenys una quarantena de víctimes mortals i desenes de persones ferides, ha donat pas a la indignació. Les protestes han esclatat al país i molts manifestants creuen que l’accident, el més greu en una dècada a Europa, es veia a venir, segons recull la BBC.

Hi ha hagut enfrontaments amb la policia davant la seu d’Hellenic Train, l’empresa propietària dels dos combois —un de passatgers i un de mercaderies— que van xocar frontalment i responsable del manteniment dels ferrocarrils al país, a Atenes, així com protestes a Tessalònica i a Larissa, prop d’on va tenir lloc la tragèdia.

El primer ministre grec, Kyriakos Mitsotakis, que va decretar tres dies de dol oficial al país, va dir ahir que l’accident havia estat un “tràgic error humà”. Un cap d’estació de Larissa, de 59 anys, ha estat acusat d’homicidi per negligència, tot i que ha negat haver comès cap delicte i ha culpat de l’accident a una fallada tècnica.

Els sindicats ferroviaris han posat de manifest que els sistemes de seguretat no funcionaven correctament i que ja ho havien advertit en reiterades ocasions i des de fa molts anys. Com a mesura de protesta i per mostrar el seu dol per la tragèdia, els treballadors del ferrocarril faran vaga avui dijous pel que creuen que és una negligència oficial dels ferrocarrils.

El desastre va provocar ahir la dimissió del ministre de Transports grec, Kostas Karamanlis, que va dir que assumiria la responsabilitat dels “errors de llarga durada” per arreglar un sistema ferroviari que va dir que nio era apte per al segle XXI.

A l’exterior d’un hospital al qual s’estan portant els cossos de les víctimes mortals de l’accident es va penjar una pancarta que afirmava que qualsevol fallada sistemàtica quedaria oculta en la investigació que s’està portant a terme.

Les famílies van arribant al centre sanitari per donar mostres d’ADN per poder identificar els seus éssers estimats desapareguts, ja que les altes temperatures a les quals es va arribar a l’interior dels vagons en dificulta la identificació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia