Successos

GRÈCIA

Imputen el cap d’estació de l’accident ferroviari a Grècia

L’home, de 59 anys, s’enfronta a delictes penats amb entre deu anys de presó i cadena perpètua

Almenys 47 persones han mort i 57 segueixen hospitalitzades, sis de les quals a cures intensives

El sindicat de treballadors ferroviaris fa vaga avui dijous per protestar per la situació del sector i denunciar la manca de sistemes de seguretat

La fiscalia de Larisa ha imputat avui dijous el cap de l’estació de trens d’aquesta ciutat grega per “homicidi negligent” en sèrie, provocar lesions corporals i un delicte greu per la pertorbació de la seguretat del trànsit de transport amb el resultat de la mort de diverses persones, delictes penats amb entre deu anys de presó i cadena perpètua.

Segons els mitjans de comunicació grecs, l’empleat ferroviari, de 59 anys, ja va admetre dimecres, després de ser detingut, la seva responsabilitat en l’error que va fer que un tren de passatgers en el qual hi havia 342 viatgers i deu tripulants se situés a la mateixa via en la qual venia de cara un tren de mercaderies amb dos maquinistes. Fins ara s’han recuperat els cossos de 47 persones sense vida entre les restes dels ferrocarrils i 57 segueixen hospitalitzades, sis de les quals a cures intensives. La majoria de les víctimes eren joves universitaris que tornaven a Salònica després d’un pont festiu.

Després de la imputació del cap d’estació, el seu advocat, Stéfanos Patzartzidis, ha assenyalat que el seu client “està devastat a nivell humà” i que “ha assumit la responsabilitat dins el marc que li correspon”. El lletrat ha recalcat que “hi ha moltes responsabilitats que s’han d’assumir” també per part d’altres persones. L’acusat ha decidit no declarar avui i ha sol·licitat una pròrroga, que li ha estat concedida, per fer-ho el proper dissabte.

Segons els mitjans grecs, que citen fonts policials, el funcionari va admetre ahir que va ubicar el tren a la via equivocada, que no va entendre el seu error i que només se’n va adonar del que havia fet quan es va assabentar de l’accident.

El sindicat de treballadors ferroviaris ha convocat una vaga de 24 hores aquest dijous per protestar per la situació del sector i denunciar la manca de sistemes de seguretat, com la senyalització i la guia electrònica, que podrien evitar aquest tipus d’accidents.

Els ferrocarrils grecs estan operats per la companyia estatal italiana Ferrovie dello Stato Italiane, tot i que la resta d’infraestructures, inclosos els sistemes de seguretat, depenen de l’Organisme de Ferrocarrils de Grècia (OSE).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia