Successos

Tres treballadors morts a la mina de Súria per un despreniment

Diferents equips d’emergències treballen en el rescat

Els consellers Elena i Torrent es troben al municipi del Bages

Tres treballadors han quedat atrapats i han mort a la mina de potassa de Súria a uns 900 metres de profunditat a causa d’un despreniment, segons informa l’agència ACN. Els bombers han rebut l’avís minuts abans de les nou del matí . Els diferents equips d’emergències, juntament amb els equips de l’empresa Iberpotash, treballen per rescatar els cossos. Es tracta, però, d’una feina complexa degut a la zona on s’ha produït l’accident.

A través d’un tuit la Universitat Politècnica de Catalunya, a Manresa, ha avançat que dos des tres morts eren estudiants de màster. Aquest migdia convoquen un minut de silenci. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, no ha confirmat les identitats dels treballadors.

A primera hora del matí, els Mossos d’Esquadra han activat l’equip de muntanya, la unitat canina i la de subsol mentre que el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha enviat dues unitats terrestres, dos helicòpters medicalitzats i l’equip de psicòlegs davant de la gravetat de l’accident.

Tota la mina ha estat evacuada i, inicialment, no hi ha cap persona més atrapada.

Segons fonts sindicals recollides per Efe, a la mina hi treballen entre 800 i 900 persones. En el moment de l’accident hi havia un torn format per entre 200 i 300 treballadors.

Altres incidents

Al Bages s’han registrat altres accidents mortals en els treballs d’extracció a la mina en els últims anys. El 2013 van morir 3 treballadors. El 2015, hi va haver una víctima mortal a la mina de Vilafruns a Balsareny. L’últim accident que s’havia registrat fins a dia d’avui va ser el 2020, quan van morir dos treballadors en un accident també a aquesta última mina a Balsareny.

Parlament

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha expressat des del Parlament la seva preocupació per l’accident i ha mostrat el seu suport a les famílies. Els portaveus dels diferents grups parlamentaris s’han sumat a les paraules del president en el marc de la sessió de control.

Els consellers d’Interior, Joan Ignasi Elena, i el d’Empresa, Roger Torrent es troben a Súria per conèixer de primera mà els detalls de l’ accident.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia