Successos

“Han tingut mala sort. Segurament ha baixat el sostre i els ha atrapat”

Un treballador que fa 16 anys que treballa a la mina de Súria explica què estaven fent les víctimes de l’accident

“Han tingut mala sort. Segurament ha baixat el sostre i els ha atrapat”. Carles Arnaldo, treballador de la mina de Súria des de fa 16 anys, ha explicat així l’accident mortal d’aquest dijous a Cabanasses. Segons ha explicat en una entrevista a aquest diari, les tres víctimes formaven part de l’equip de geòlegs, i s’encarregaven d’analitzar la roca i decidir per on seguir fent la galeria. “La seva missió és analitzar la roca i decidir per on s’ha de seguir treballant”, explica Arnaldo. L’equip va davant d’un minador, que és “la màquina de set tones que fa un forat de 5,20 d’alçada per vuit d’amplada”. Arnaldo ha explicat en una entrevista a l’ACN que “el risc sempre hi és”. I en aquest sentit, ha assegurat que la seguretat ha augmentat molt en els últims anys.

De fet, aquest matí el conseller d’Empresa Roger Torrent ha assegurat que la última inspecció es va fer fa tres setmanes i que no es va obrir cap expedient.

A la mina de Cabanasses hi treballen 740 persones i, en el moment dels fets, n’hi havia unes 200, que han estat evacuades per garantir la seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia