Successos

Els tres geòlegs morts treballaven per garantir la seguretat de la mina

Tenien 28, 29 i 31 i eren de Sant Julià de Vilatorrada, Colòmbia i València

L’empresa aclareix que l’accident s’ha produït a 650 metres de profunditat

Els tres geòlegs morts avui a Súria (Bages) estaven fent tasques rutinàries d’inspecció per garantir la seguretat de la mina. Segons ha explicat el conseller delegat de l’empresa que gestiona la instal·lació minera, ICL Iberia Súria&Sallent, Patricio Chacana, són inspeccions rutinàries que es fan cada dia a primer hora en els punts on la tuneladora ha d’obrir nous forats per garantir que la feina sigui segura. Els treballadors morts treballaven en els equips de mecànica de roques i geologia i tenien 28, 29 i 31 anys. Es deien Daniel, , Victoriano i Òscar i eren de Sant Joan de Vilatorrada, Colòmbia i Alacant.

Chacana, que s’ha posat a disposició de l’administració per qualsevol tipus d’investigació que ajudi a esbrinar les causes de l’accident, ha assegurat que la galeria on han mort els tres homes no està en la zona més profunda de la mina sinó a 650 metres i ha explicat que “s’excaven 40 quilòmetres nous cada any”. Ha destacat que en els últims anys s’han millorat molt les mesures de seguretat, com queda demostrat pel fet que en deu anys no s’ha produït cap sinistre, i ha lamentat que els joves hagi mort en una de les actuacions diàries per garantir la seguretat dels miners.

ICL Ibèria és la única companya productora de sal i potassa que hi ha a l’estat espanyol. El Col·legi de Geòlegs ha lamentat que siguin els primers geòlegs morts a l’interior d’una mina i ha expressat el condol a familars i treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia