Successos

Emotiu minut de silenci a Súria

Desenes de persones han assistit a l’homenatge en record dels tres treballadors morts per un esfondrament a la mina

S’ha fet una ofrena floral al Monument al miner

Desenes persones s’han concentrat aquest divendres al migdia davant del Monument al miner de Súria per guardar un minut de silenci en record dels tres treballadors de la mina que aquest dijous van morir per un esfondrament. Els concentrats han fet una ofrena floral al monument i s’ha escoltat El cant dels ocells en el primer dels dos dies de dol decretats pel consistori bagenc. Per l’alcalde de Súria, Albert Coberó l’accident ha “sacsejat” un municipi “d’essència minera”, segons informa l’agència ACN. A l’acte d’homenatge també ha participat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i la delegada del govern a la Catalunya Central, Montserrat Barniol.

Abans del minut de silenci, el conseller delegat de l’empresa que gestiona la mina (ICL Iberia), Patricio Chacana, ha pres la paraula per lamentar la pèrdua: “Tots els que treballem aquí ens sentim orgullosos miners. Ens sentim part d’una gran família i n’hem perdut tres membres”. En la mateixa intervenció, recollida per l’agència Efe, ha afirmat que la companyia posarà “totes les energies perquè la mina sigui més segura i perquè un accident com aquest no torni a succeir. Estarem sempre donant suport als nostres treballadors”.

El president del comitè d’empresa d’ICL, David Sibila, ha apuntat que aquest divendres“no toca” entrar en les causes de l’accident perquè “és dia de dol”.

Al final de l’acte, s’han disparat tres salves d’honor en memòria de les tres víctimes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia