Successos

Detenen un home per sis robatoris amb força a L’Escala

El detingut, que acumula més de quaranta antecedents, va quedar en llibertat amb càrrecs

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 9 de març, a L’Escala, un home de 41 anys, com a presumpte autor de sis delictes de robatori amb força i un delicte de furt.

La detenció és el resultat d’una investigació oberta a finals del mes de desembre de l’any passat després de detectar-se un augment de robatoris amb força, principalment en trasters, a la població de l’Escala comesos amb el mateix modus operandi.

Concretament, entre finals de desembre de l’any passat i el mes de gener d’enguany, es van produir aquests robatoris en trasters de segones residències situats a la zona de la Platja de Riells.

El lladre forçava els accessos i sostreia principalment bicicletes, aparells electrònics i eines de treball.

Durant el decurs de la investigació, els mossos van detectar que s’havia posat a la venda un robot elèctric en un portal de compravenda d’objectes de segona mà, que coincidia amb el que havia estat sostret a finals de gener en un domicili, en aquest cas primera residència.

Els investigadors van poder localitzar al venedor. Es tractava d’un home, de 47 anys i sense antecedents que va reconèixer als policies que venia objectes, però desconeixia que la seva procedència era il·lícita. Aquest home va quedar detingut el dia 3 de febrer com a presumpte autor d’un delicte de receptació.

Aquesta detenció va permetre als investigadors localitzar un habitatge on s’emmagatzemava part del botí dels robatoris dels dos darrers mesos. Els agents van dur a terme una entrada i perquisició. el matí del dia 6 de febrer en la qual es van recuperar bicicletes i material divers.

Fetes les indagacions es va poder determinar l’autoria dels robatoris i el passat dia 9 de març els mossos conjuntament amb la Policia Local de l’Escala van localitzar i detenir el lladre en el municipi.

També el van poder vincular amb un furt de dues bicicletes comés en un garatge a principis de gener.

El detingut, que acumula més de quaranta antecedents, va passar l’endemà a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia