Successos

successos

Els Agents Rurals apunten a una crema de restes vegetals com a causa del foc de la Selva del Camp

El cos forestal calcula que la superfície afectada per l’incendi frega les 20 hectàrees

Els Agents Rurals treballen amb la hipòtesi d’una crema de restes vegetals mal apagada que hauria produït un efecte carbonera com a possible causa del foc que crema des d’aquest dimarts cap a dos quarts de tres de la matinada a la Selva del Camp (Baix Camp). El vent que ha bufat a la zona les darreres hores l’hauria revifat. El presumpte autor està identificat.

El cos forestal també ha indicat que la superfície aproximada afectada per les flames és de 19,71 hectàrees, en un balanç que, subratlla, és provisional. Els Bombers, que han aconseguit estabilitzar l’incendi cap a les dotze del migdia, mantenen 19 dotacions terrestres treballant al succés.

El vent fort que bufava a la zona ha impedit que hi poguessin treballar helicòpters o avions.

Els Bombers expliquen que el bon manteniment dels terrenys agrícoles del voltant de la zona afectada els ha ajudat a apagar les flames. El flanc dret, que avançava empès pel vent, s’ha anat estrenyent en arribar a un camp d’ametllers net de matoll i sotabosc. Ha estat aquí que el cos d’extinció d’incendis ha pogut reduir la intensitat del foc i frenar-ne l’avanç.

Amb tot, des del cap ha saltat un focus secundari a uns 200 metres de distància cap a l’est del front principal. Aquest focus, però, ha caigut en una zona que també estava gestionada, cosa que ha permès els bombers atacar-lo amb eines manuals i reduir-ne immediatament el potencial, que, segons calcula el cos, hauria pogut afectar una superfície d’unes 400 hectàrees.

A banda de les 19 dotacions dels Bombers, a la zona treballen cinc patrulles dels Mossos d’Esquadra, que fan els talls de vies i els controls d’accessos, la unitat sanitària conjunta de Bombers amb un infermer del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), una Unitat d’Intervenció i Suport (ORCA) i una unitat bàsica del SEM.

Protecció Civil ha posat en prealerta el pla Infocat i els Bombers també han recomanat el confinament preventiu de la urbanització les Obagues, així com el tall de la carretera TP-7013 i de les pistes forestals que hi ha als voltants del foc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia