Successos

estats units

Nou cas de violència policial als Estats Units

Un vídeo mostra a diversos policies apilonats sobre un jove afroamericà, mort per asfíxia sota custòdia

La mort del jove afroamericà Irvo Otieno, de 28 anys, en un hospital de Virgínia, els Estats Units, ha acabat amb la detenció i acusació per homicidi de set policies de l’oficina del xèrif d’Henrico i tres treballadors del centre sanitari on va ser traslladat des de la presó del comtat.

Les càmeres de vigilància del centre van enregistrar a Otieno, emmanillat i amb grillons a les cames, sent escortat fins a la sala d’admissió de l’hospital, situat al comtat de Dinwiddie, on va morir asfixiat el 6 de març passat.

El vídeo mostra com el jove és estirat a terra pels agents i, deu minuts més tard que fos posat de costat amb tres persones agafant-lo, s’apropen més agents i treballadors sanitaris per immobilitzar-lo. Posteriorment, el posen boca amunt. Diversos agents l’immobilitzen amb els genolls i un li agafa el cap pels cabells. Després de dotze minuts immobilitzat, es veu un agent com li pren el pols, però el jove afroamericà no respon i tres minuts més tard intenten reanimar-lo sense èxit. Dijous passat tres treballadors de l’hospital van ser acusats per la mort d’Otieno juntament amb els set agents de l’oficina del xèrif d’Henrico, que van ser arrestats i acusats d’homicidi en segon grau.

Otieno havia estat detingut i posat sota custòdia d’emergència –utilitzada amb persones amb problemes de salut mental–, després d’haver estat acusat d’haver agredit un funcionari de policia del comtat, explica aquest dimarts l’agència Efe que cita fonts de les autoritats locals. L’endemà de ser detingut va ser traslladat a l’hospital, on posteriorment va morir.

Aquest cas de violència policial arriba dos mesos després de la mort de Tyre Nichols, també afroamericà, per una pallissa de la policia de Memphis, un cas que va provocar una gran indignació en tot el país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia