Successos

El quadern negre

Tura Soler

Susqueda: apareixen més peces que encaixen

Trobada a la zona on hi havia els accessoris de caiac una peça per unir els pals de rem trobats un xic mes lluny

Més troballes a Susqueda que podrien ajudar a acotar l’escenari del doble crim. Un rastrejador, el mateix home que va entregar als Mossos les peces de caiac i l’inflador, ha localitzat una peça de plàstic que, cargolada, uneix els pals, suposadament, de rem que ell mateix havia localitzat, fa dies, al caire de muntanya sobre la desembocadura del torrent de la font del Borni. Aquesta peça era a la mateixa zona on van aparèixer els accessoris del caiac que els Mossos van acordonar i inspeccionar. Curiosament, al lloc on hi havia els accessoris i la junta també hi havia un tap de rosca que s’ajusta a una peça trobada al punt on hi havia els pals. Poden ser tot peces del caiac? Tot i que les troballes estaven dos punts un xic allunyats, totes eren al mateix sector de la zona boscosa propera al baixant de la font del Borni, allà on Google situa la darrera posició del telefon de Marc Hernández, una de les víctimes, a l’hora que els testimonis van sentir trets: entre les 11 i les 11.26 del matí del 24 d’agost del 2017. Just al lloc on Bartomeu Soler, l’home que vivia en una barraca, tenia aparcat, ben amagat, el seu cotxe.

Els accessoris de caiac es van trobar al febrer. Primer, els va veure un youtuber que gravava un vídeo sobre el cas i, després, els va recollir i entregar als Mossos d’Esquadra l’home que rastrejava les vores del pantà. El 17 de gener, els agents que investiguen el doble crim van anar a la zona, la van acordonar, van rastrejar-la per si trobaven més indicis i es van endur els trossos de caiac i l’inflador a la seu Egara perquè la policia científica comprovi si es corresponen amb el caiac de les víctimes, que també tenen allà. El caiac va aparèixer, el 26 d’agost del 2017, a la deriva, tallat, mig desinflat i amb pedres a dins, a la zona de l’embarcador, al costat oposat del pantà al lloc on ara han aparegut les peces. De moment, els Mossos no han pas informat el jutjat del resultat de les anàlisis de les peces.

Els pals d’alumini els va trobar el rastrejador el 25 de març. En sospitar que podien ser dues peces d’un rem i estar relacionades amb el cas del doble crim, va alertar els Mossos i, tal com li ho van demanar, els va passar les coordenades exactes perquè sabessin on eren. Però el 8 de maig, després de trobar la peça que hi encaixa i el tap, en comprovar que havia transcorregut un mes i mig i els investigadors no els havien recollit, atès el risc que els pals rodolessin cap a l’aigua o desapareguessin, els va recollir i els va guardar per posar-los a disposició de la investigació si en algun moment es considera que poden ser d’interès.

Tot i que aquests darrers indicis situen en Marc i la Paula a la zona del barranc de la font del Borni, la investigació manté la tesi que el crim es va perpetrar a la Rierica, més amunt de la riera de Rupit, un punt on hi ha les runes d’una antiga masia que ara queda totalment a la vista però que desapareix sota l’aigua quan el nivell és alt. En aquest punt és on solia pescar Jordi Magentí, l’únic imputat pel crim, que nega l’autoria i que l’Audiència va alliberar el 28 de desembre del 2018 per manca d’indicis sòlids.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia