Punt divers

L'alcaldessa de Cunit dimiteix després que es desestimi el seu indult per prevaricació

L'alcaldessa de Cunit va presentar una petició d'indult al Consell de Ministres, que divendres passat li va ser denegada

L'alcaldessa de Cunit, Dolors Carrera (PSC), ha presentat avui la seva dimissió després que el Consell de Ministres hagi desestimat la seva petició d'indult per un delicte de prevaricació, pel que va ser condemnada a set anys d'inhabilitació de càrrec públic.

L'alcaldessa ha comparegut en roda de premsa acompanyada pel primer secretari del PSC al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, i el portaveu de l'executiva de Federació dels socialistes catalans, Francesc Vallés, per donar explicacions dels motius de la dimissió, que es remunten a l'any 1997.

Aquell any, el llavors regidor del consistori Antonio Sánchez Tonón va renunciar a l'acta de regidor, però "uns dies després es va desdir" de la seva decisió i va seguir en el càrrec, ja que no s'havia formalitzat la dimissió en el ple municipal, ha explicat Vallès.

El "problema" va ser que la vacant que mai va arribar a deixar Tonón va ser ocupada per Montserrat Carreras, actual número 1 de CiU al municipi, per la qual cosa "l'alcaldessa es va trobar amb dues credencials i va acabar optant per la de Sánchez Tonón, ja que mai va oficialitzar la seva renúncia", ha assenyalat Xavier Sabaté.

El grup municipal de CiU va recórrer aquesta decisió davant la junta electoral i el cas va arribar al Jutjat penal número 2 de Tarragona, que va instar, en diverses ocasions, Carrera a convocar el ple, a la qual cosa aquesta es va negar.

Moció de Censura
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va confirmar la sentència del Jutjat de Tarragona i l'alcaldessa de Cunit no va tenir més opció que convocar el ple, en què l'oposició, amb Montserrat Carreras d'aliada, va presentar una moció de censura que la va desbancar com a alcaldessa.

El 1999 la socialista va tornar a guanyar les eleccions "per majoria absoluta", ha recordat, encara que pesava sobre ella una condemna de set anys (el fiscal en demanava nou) d'inhabilitació de càrrec públic a l'haver-se negat a acatar les resolucions judicials perquè convoqués el ple municipal.

Al llarg d'aquella legislatura, el Tribunal Suprem "va donar la raó a Carrera i va dir que va fer bé al negar-se a convocar el ple, i fins i tot va indemnitzar Sánchez Tonón amb l'equivalent als dos anys de sou que havia deixat de percebre, però llavors la sentència d'inhabilitació era ferma i no hi havia marxa enrere", ha dit Vallès.

L'alcaldessa de Cunit, que porta setze anys en el càrrec, va presentar una petició d'indult al Consell de Ministres, que divendres passat li va ser denegada.

Tot i que encara no se li ha notificat la resolució, Carrera ha presentat avui la seva dimissió i ha anunciat que la regidora Judith Alberich serà la seva substituta, encara que fins que no s'oficialitzi el relleu el càrrec l'ocuparà Enric Pérez.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.