Punt divers

Els treballadors del cremallera de Núria convoquen aturades pels mesos d'agost i setembre

Els treballadors del Cremallera de Núria han convocat aturades de tres hores del 15 al 20 d'agost i els dies 1, 9, 10 i 11 de setembre com a reivindicació per exigir que s'equiparin les seves condicions laborals i socials amb les dels treballadors dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a l'àrea de Barcelona.

Precisament, aquest divendres han comunicat als serveis territorials de Treball de Girona que el servei quedarà interromput durant tres hores, de 10 a una del migdia, els dies de vaga i han sol·licitat una mediació entre els treballadors i l'empresa per arribar a un acord en la negociació del conveni col·lectiu que és previst que tingui lloc la setmana que ve.

Les reivindicacions són que el nou conveni apropi els salaris entre els treballadors del cremallera i els dels FGC ja que actualment hi ha una diferència de 600€i que també hi hagi una equiparació en el còmput anual d'hores que pels treballadors de Núria és de 1.720 mentre que els de Barcelona treballen unes 100 hores menys a l'any.

Aquestes aturades afectaran la circulació d'uns vuit o nou trens que, degut a les hores en que s'interromprà el trànsit, són els que més passatgers transporten. Segons han explicat els treballadors, porten prop del 80% de les persones que utilitzen el tren diàriament, que calculen que en són unes 2.500.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.