Punt divers

S'estrena la temporada d'esports d'aventura amb les millors reserves hídriques dels darrers anys

ALT PIRINEU I ARAN

La comarca del Pallars Sobirà ha estrenat aquest dissabte la temporada d'esports d'aventura d'aigua confiant en que les excel·lents reserves hídriques d'aquest any mantinguin el volum de clients de l'any passat tot i l'actual situació de crisi econòmica. Florido Dolcet, president de l'Associació d'empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà, ha explicat que el seu client es familiar i de proximitat i que esperen mantenir les xifres de la campanya passada situades en 625.000 serveis. Les pluges abundants d'aquest any han canviat alguns trams del riu fet que el client es trobarà amb un nou traçat respecte a altres anys. Els esports d'aventura a la demarcació de Lleida suposa el 6,5% del PIB.

Pel que fa a les reserves hídriques de la conca de la Noguera Pallaresa pel que fa a l'any passat es situaven en 200 hectòmetres cúbics mentre aquest any superen els 480. La mitjana dels darrers 5 anys és de 220 hectòmetres cúbics. Aquestes xifres garanteixen una molt bona campanya d'esports d'aventura d'aigua, seguint sent l'esport rei el ràfting. El perfil del client fa que no tinguin por a que els afecti massa la crisi econòmica. El 36% és un client familiar, el 26% grups d'amics, el 21% parelles, l'11% escolars, el 4% empreses i el 2% tercera edat. Florido Dolcet ha explicat que aquest any mantindran els preus de la temporada passada i ha dit que es tracta de preus molt competitius respecte a zones veïnes. Dolcet ha recordat que el més important pel sector es poder disposar d'aigua suficient al riu i una bona climatologia. Dolcet ha dit que aquest sector té un client molt consolidat i molt fidel aspecte que fa que la crisi no els afecti gaire.Entre les 141 empreses que actualment són actives a les comarques lleidatanes, ofereixen un total de 46 activitats diferents d'aigua, terra i aire i un nombre de serveis situat al voltant dels 625.000 anuals. El ràfting és amb diferència l'activitat que rep una demanda més gran, amb un 30 % del total de serveis contractats, seguida del BTT amb un 18% i en tercer lloc se situen les activitats de barrancs i l'hípica, amb un 9 % cadascuna. L'estudi no recull les activitats que cadascú pot dur a terme pel seu compte sense la contractació dels serveis d'una empresa.El ràfting a la vegada aglutina el major nombre de serveis amb un 56 % i dels serveis en aquest àmbit, seguit de l'activitat de barrancs amb un 23 %, les piragües amb un 11 % i, en menor percentatge, el caiac i l'hidrospeed amb un 3 % cadascun.Els esports d'aventura i les activitats relacionades amb el turisme actiu a la demarcació de Lleida donen feina de manera directa a unes 2.800 persones entre personal fix i de temporada, a jornada completa, parcial o com a autònoms, de les quals unes 765 són contractades durant tot l'any i la resta, per temporada. Pel que fa a l'impacte econòmic de les activitats relacionades amb el Turisme Actiu i els esports d'aventura a les Terres de Lleida, l'estudi estima que se situa al voltant dels 53,5 milions d'euros, una xifra que representa el 6,5 % dels ingressos que genera el sector del turisme de les Terres de Lleida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.