Punt divers

Nadal diu que 'd'aquí unes setmanes' s'anunciarà la viabilitat econòmica per desdoblar la C-66 entre Banyoles i Besalú

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha comentat aquest diumenge que els passos per desdoblar el tram de 13 quilòmetres de la C-66 entre Banyoles i Besalú segueixen el seu camí. 'Jo crec que d'aquí unes setmanes sortirà l'anunci de la viabilitat econòmica del desdoblament en termes de peatge a l'ombra. Després estarem en disposició, quan el conseller d'Economia ens digui i ens deixi, de licitar aquesta obra, que tindrà un cost d'uns 172 MEUR', ha comentat Nadal, que s'ha desplaçat fins a la població de Tortellà (Garrotxa) per inaugurar l'escultura 'La Flama', una obra en pedra de dimensions considerables realitzada per l'artista local Liberto Nogué.

De moment, la Generalitat ha posat a licitació el projecte constructiu d'aquest desdoblament de la C-66 entre el final de la coneguda com autovia de Banyoles i la variant de Besalú, a l'alçada de Sant Ferriol, que connecta amb l'autovia fins a Olot. El pressupost per a la redacció del projecte és de 235.000 euros i hauria d'estar enllestit aquest estiu. Els treballs de desdoblament podrien començar a partir de l'any que ve. Entre les incògnites del traçat de la futura autovia que encara es mantenen és si es mantindrà l'accés a Banyoles pel barri de Canaleta.'No ho sabem encara però anem treballant per assegurar que aquesta sigui una carretera que relligui més que no pas divideixi', ha confirmat el conseller del DPTOP, que seguidament ha felicitat la població de Tortellà per l'empenta d'aquestes últims mesos, que s'ha escenificat amb la inauguració d'un monument a la Xiruca, la mítica marca de sabates nascuda als anys 50 en una fàbrica de la població, i aquesta escultura de 'La Flama', situada al parc de Can Santaló, que uneix el nucli antic amb la zona de nous habitatges. 'Tortellà és un municipi que es mou, que té ganes de fer coses i que compta amb un entorn privilegiat', ha assenyalat Nadal. 'Està en un punt que des de la carretera no es veu i s'hi ha d'anar expressament per descobrir tot un paisatge desconegut per a molta gent', ha continuat el conseller de Política Territorial i Obres Públiques. 'I jo convido a tothom qui vulgui a descobrir un poble bell i que té un passat de molta activitat econòmica ja que en una altra època comptava amb fàbriques d'indians, trànsit de mercaderies i un important transport transfronterer', ha finalitzat Nadal, que ha estat acompanyat durant la breu visita a l'escultura 'La Flama', ja que la pluja amenaçava, per l'alcalde de la població, Joaquim Pagès, i l'autor de l'obra, Liberto Nogué. Segons Nogué, l'escultura vol simbolitzar 'una flama d'esperança a la vida'. 'Al mateix temps, cada forat de l'escultura és un mirador on es pot observar el poble de Tortellà des d'una perspectiva diferent. Cadascú ho pot veure de la manera que vulgui', ha comentat l'artista, que comenta que l'obra s'ha fet en pedra 'perquè perduri en el temps'. 'D'aquí a 200 anys, quan ja estiguem tots morts, espero que encara estigui aquí', ha finalitzat Nogué amb ironia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.