Punt divers

L'empresa belga Intermills tindrà fins el 30 de juny per formalitzar la compra de la paperera Aconda de Flaçà

COMARQUES GIRONINES

L'empresa belga Intermills té fins el 30 de juny per formalitzar la compra de la factoria paperera Aconda de Flaçà. L'inversor de l'empresa ha condicionat la compra de la fàbrica a un lloguer previ. 'Per evitar especulacions', els administradors concursals han acotat aquest període, ha explicat el president del comitè, Joan Brugué. Brugué ha detallat que tot i haver signat un preacord, 'això no vol dir que Aconda estigui salvada, és el primer pas'. El president del comitè ha admès que l'administració concursal els ha adverti0t que 'caldrà adaptar l'empresa a la capacitat que tingui de producció' i això podria fer perillar llocs de feina.

'No tenim constància que hi hagi cap document', ha afirmat Brugué que diu que des del comitè d'empresa no han rebut cap informació que apunti a que els nous propietaris tinguin intenció de prescindir d'alguns dels 240 treballadors. Tot i això, ha detallat que els hi han dit que és 'impossible' arrancar de nou l'empresa amb una producció de 47.000 tones i que la intenció és presentar un nou pla de viabilitat per rebaixar-la a 25.000.'Era o això o anar a l'atur', ha explicat el president del comitè d'empresa que assegura que cap dels altres inversors han acabat formalitzant cap oferta i que l'única sortida que tenien era Intermills. 'Ara que hi ha nou inversor, esperem que el Govern ajudi', ha reclamat Brugué que recorda al Govern que 'ja no serveix' l'argument que ja havien ajudat la família Carulla en altres ocasions. La plantilla actual d'Aconda està pensada per mantenir una producció de 60.000 tones. Per això, la intenció d'adaptar l'empresa a la capacitat de producció pot fer perillar alguns llocs de feina. Brugué ha recordat que el preacord signat amb la nova empresa inclou la subrogació de tots els llocs de treball. La direcció de l'empresa ha assegurat que l'empresa belga preveu mantenir la vinculació de la família Carulla -fins ara propietària de l'empresa- tot i que encara no han concretat quin tipus de relació hi tindran. Després del preacord ara és el jutge qui té l'última paraula i decidirà si el pacte tira endavant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.