Punt divers

Alcarràs començarà a multar al maig amb sancions d'entre 100 i 300 euros les prostitutes que treballin al carrer

PONENT

L'Ajuntament d'Alcarràs (Segrià) ha aprovat aquest dijous amb el suport de tots els grups amb representació al consistori la modificació de l'Ordenança municipal de Policia i Bon Govern, normativa que a partir d'ara recull la prohibició de l'exercici de la prostitució en espais públics de la localitat. D'aquesta manera, Alcarràs segueix els passos de Lleida i sancionarà tan les prostitutes que treballin al carrer com els clients amb multes d'entre 100 a 300 euros. L'ajuntament calcula que després del període de publicació i d'exposició pública de la normativa i del de recollida d'al·legacions, Alcarràs podrà començar a multar a partir de principis o mitjans de maig.

L'alcalde de la localitat, Gerard Serra, ha exposat que Alcarràs ha vist com des de l'aplicació de la normativa de civisme de Lleida -que també prohibeix la prostitució al carrer- moltes de les prostitutes que exercien a la sortida de la capital del Segrià s'han desplaçat per seguir treballant fins al terme d'Alcarràs, concretament al polígon El Revés, on segons Serra ocasionen problemes de trànsit i de circulació en un punt on ja hi han hagut diversos accidents. Aquesta situació ha comportat 'un important problema social per una població de poc menys de 8000 habitants', ha dit Serra. Per aquesta raó, l'Ajuntament d'Alcarràs va decidir, amb la màxima agilitat possible, incloure en l'ordenança municipal de civisme vigent des del 2005 la prohibició de la prostitució en espais públics, establint sancions a partir de 100 euros i fins a 300 euros -en cas de reincidència- per prostitutes i clients en cas d'incompliment de la normativa.Amb aquesta mesura, que es limita a l'àmbit d'actuació del consistori d'Alcarràs, 'es preveu acabar amb els perjudicis que afecten als veïns del municipi i a la imatge d'aquest'. L'alcalde d'Alcarràs ha explicat que una de les prioritats passa per incidir en els clients fent-los desistir de contractar aquests tipus de servei. Cal recordar que tot i estar separades per uns escassos onze quilòmetres, Alcarràs només podrà sancionar qui infringeixi l'ordenança amb un màxim de 300 euros, ja que és la quantitat màxima permesa per un municipi de 8.000 habitants, mentre a Lleida, les sancions poden arribar fins els 3.000 euros. Tot i això, Serra ha afirmat que una de les opcions per eliminar la prostitució al carrer serà sancionar les prostitutes per desobediència a l'autoritat, en cas de reincidència, fent que aleshores les sancions siguin més elevades que les establertes en el punt aprovat aquest dijous. L'alcalde d'Alcarràs ha afirmat que el municipi 'no té capacitats per aplicar plans de reinserció per aquestes persones' motiu pel qual reclama 'més coordinació i implicació entre administracions competents per acabar amb un problema d'abast molt més ampli'. Serra ha alertat que si aquesta col·laboració entre Generalitat i ajuntaments afectats per aturar la prostitució al carrer no prospera 'les prostitutes poden desplaçar-se a altres municipis'.En aquest sentit, Torrefarrera (Segrià) també està treballant per prohibir la prostitució al carrer per evitar que, a partir de l'aplicació de l'ordenança d'Alcarràs, algunes de les prostitutes es desplacin al seu terme municipal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.