Punt divers

L'aigua serà la protagonista d'un espectacle de producció pròpia que s'estrenarà a l'Ésdansa de les Preses

La nova edició del Festival Internacional de Música i Dansa de les Preses, l'Ésdansa, comptarà amb l'estrena d'un muntatge de producció pròpia titulat 'Aigua' que es podrà veure el pròxim 21 d'agost. Es tracta d'una creació de l'Esbart Marbolent, la cantant Mirna i el músic Xavi Múrcia que comptarà amb una trentena de balladors, sis músics i amb un raig d'aigua com a element principal. 'És una proposta sens dubte agosarada, consistent en un diàleg entre la dansa i la música en què les danses esdevenen cançons', segons paraules del director artístic de Marboleny, Josep Garcia. L'Ésdansa es farà des del 18 al 23 d'agost.

'Aigua' concentra un seguit de balls corresponents a la 'Suite de Muntanya', format per temes recollits a l'Alta Garrotxa, així com la 'Suite Catalana', de temes de diverses comarques de Catalunya, als quals Xavi Múrcia ha posat lletra i Mirna, la veu. 'És una proposta sens dubte agosarada, consistent en un diàleg entre la dansa i la música en què les danses esdevenen cançons', segons paraules del director artístic de Marboleny, Josep Garcia. El resultat és un 'enriquiment mutu dels dos llenguatges, cap dels quals és complement de l'altre sinó que tots dos formen una unitat'. Per la seva banda, el director del festival i president de Marboleny, Jordi Fosas, explica que la iniciativa encaixa amb la voluntat d'Ésdansa d'anar-se obrint a nous públics i d'esdevenir un motor de creació en la dansa catalana d'arrel tradicional.Sobre l'escenari hi haurà una trentena de balladors i sis músics, als quals acompanyarà una escenografia, creada per Gemma Ibars, que tindrà com a element principal un raig d'aigua. Les coreografies han estat elaborades per Manuel Cubeles, Josep Garcia, Jordi Bassagañas i Joana Vila. Aquest és el segon cop que el festival produeix un espectacle propi, després que al 2007 ho fes amb 'La difícil senzillesa' amb motiu de l'Any Joaquim Serra. Ésdansa està organitzat pel Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny de les Preses i compta també amb la col·laboració de Caixa Girona, l'Ajuntament de les Preses, la Diputació de Girona, la Generalitat i el Ministeri de Cultura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.