Punt divers

Dues cadenes de supermercat estarien interessades en oferir com a primera marca la carn de boví català

El president de l'associació de boví de carn d'Alcarràs, Ricard Gòdia, ha anunciat que dues cadenes de supermercat estan interessades en oferir carn de boví catalana de primera marca. Aquestes s'afegirien al conveni que Caprabo va signar fa pocs dies amb l'organisme que representa la majoria dels productors de carn de vedella de Catalunya, Provedella, i que té l'objectiu de promocionar la qualitat del producte català entre els consumidors. Gòdia no ha concretat quines són aquestes dues cadenes interessades ja que estan fent 'els primers contactes'. Ho ha dit en l'onzena Jornada Tècnica de Boví de carn que se celebra aquest dijous a Alcarràs (Segrià) i on participen uns 400 professionals del sector.

Provedella fins ara només oferia els seus productes en mercats municipals o botigues especialitzades. Ara, però, gràcies al conveni amb Caprabo i, possiblement, amb dues cadenes més, la carn de boví catalana podria arribar a més consumidors. El principal benefici pels clients seria la possibilitat d'adquirir un producte local de gran qualitat i diferenciat, en detriment d'altres carns menys controlades i de menys qualitat com ara les provinents de Polònia, Romania o Brasil i que es venen principalment a les grans superfícies per tal d'abaratir el producte. El conveni entre Provedella i els supermercats a més, significaria pels productors un pas endavant pel reconeixement del seu producte i a més els ajudaria a sortir de la crisi. Una crisi econòmica mundial que, tal com ha explicat Gòdia s'ha solapat amb la crisi del cereal que els productors ja arrossegaven des de l'any passat i que ha fet que molts ramaders estiguin passant dificultats o fins i tot, molts d'ells, hagin deixat l'activitat, ja que 'fa molt temps que els preus han superat els marges'.Per discutir la situació del sector i trobar solucions al respecte, Alcarràs celebra aquest dijous l'onzena edició de la Jornada Tècnica de Boví de carn que ha reunit en aquest municipi del Segrià fins a 400 professionals del sector.Gòdia ha explicat que la subsistència de la ramaderia passa perquè tots els integrants de la cadena productiva i distribuïdora es puguin 'guanyar la vida'. Cal que tots es maquin un benefici similar i que el producte resulti a bon preu pel consumidor. No pot ser denuncia, que 'sempre surti perjudicat el ramader' en aquesta cadena.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.