Successos

Policial

Setge al coure

Els Mossos d'Esquadra fan controls setmanals a les ferralleries, el TAV i les principals carreteres gironines per combatre el robatori de coure

Els robatoris de cable de coure han caigut a les comarques gironines. Ho diuen les estadístiques, ja que, per exemple, fa un mes que no se sap res dels lladres que s'enfilaven als pals telefònics per robar-ne el coure. I això que durant els mesos de juny, juliol i agost es van endur més de 35 quilòmetres de cable telefònic valorats en uns 500.000 euros a les comarques gironines. És cert que continua havent-hi robatoris a l'enllumenat públic, el TAV o les empreses. Però l'escalada de robatoris ha perdut intensitat. Gran part d'aquest mèrit el tenen els Mossos d'Esquadra, ja que des del gener s'han detingut 742 persones per robatori de coure a tot Catalunya, però només 28 han ingressat a la presó.

En aquest sentit, ahir els agents van programar una batuda policial a la ferralleria Reciclatges Industrials Girona, de la Cellera de Ter. La filla del propietari, Sònia Quintana, explica que de controls en tenen cada setmana, però que mai els han localitzat material robat. Mentre els Mossos revisen les instal·lacions, Quintana continua explicant que és molt difícil detectar si el material que adquireixen ha estat robat. Però si algun client ve amb una quantitat inusualment elevada de material, s'avisa la policia. En tot cas, Quintana comenta que els lladres ja saben el que es fan i sempre venen el material en petites quantitats. Així mateix, tota la ferralla que passa per Reciclatges Industrials Girona està perfectament documentat qui n'és el propietari.

Mentre un grup policial és a la Cellera en la batuda, diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra fan un control a peu de carretera a Hostalric. L'objectiu dels agents són camions i furgonetes sospitosos de transportar coure o material robat. Però el setge al coure també continua de dia i de nit a les vies del TAV, que s'han convertit en l'objectiu número u dels lladres per la gran quantitat de cable de coure que voreja tot el traçat.

Roben 900 metres al TAV

Els Mossos controlen els punts crítics del traçat que són més vulnerables. El darrer robatori, va tenir lloc el cap de setmana passat, quan els lladres es van endur 900 metres de cable de les obres del TAV entre Llers i Pont de Molins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.